• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Klasická žemlovka
Napište svůj komentář k receptu

Klasická žemlovka

autor: Sofiee
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 32
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasická žemlovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 6
      ks jablka
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 1
      l mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      balení skořice - mletá
    • 1
      balení veka
    • máslo na vymazání pekáče
    • rozinky
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Oloupeme jablka a nastrouháme. Přidáme rozinky. Dále můžeme přidat cukru dle chuti a také skořici. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, vejci a dvěma lžícemi mléka. Tvaroh bude sice trochu řidší, ale po upečení nadýchanější a chutnější.
2
Vymažeme zapékací mísu (nebo menší pekáč). Začneme namáčet veku v mléce a ihned pokládat do mísy. Po položení této vrstvy klademe tvaroh. Na tvaroh dáme nastrouhaná jablka. Poslední vrstvou bude opět veka namočená v mléce. Na konec posypeme skořicí a dáme do trouby.
3
Pečeme při 180° do té doby, než je vrchní vrstva křupavá (doporučuji zkoušet vidličkou).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Klasická česnečka

Klasická česnečka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP | 1. 3. 2016 08:02

    Doma nám více chutná žemlovka bez tvarohu a rozinek, ale i tato verze je chutná. Přidala jsem jen na vrchní vrstvu trochu másla...

  • barca | 17. 5. 2014 11:30

    :-* moc děkují za recept místo veky jsem použílá jsem toustovy chleb :-P

  • asdf | 22. 10. 2013 11:03

    asdf

  • mzk | 22. 10. 2013 11:02

    tests

  • Terezkita | 22. 10. 2013 08:23

    Recept jako od maminky, manžel snědl třičtvrtě pakáče. Příště budu muset udělat dvojitou dávku :)

  • barbora.kotyzova
    barbora.kotyzova | 5. 8. 2013 15:09

    Super!

  • barbora.kotyzova
    barbora.kotyzova | 5. 8. 2013 15:07

    Opravdu ÚŽASNÁ!Děkuji za skvělý recept,dávám rozhodně za 1! :-) O:-)

  • mmichelle | 15. 10. 2012 20:28

    Skvělý recept, nerada si cukruji hotové jídlo, takže jsem dala cukr do tvarohu a více cukru do jablek. Žloutky jsem smíchala s tvarohem a z vyšlehaných bílků jsem na konci pečení udělala poslední vrstvu. Super!

  • Makyš | 11. 5. 2011 15:04

    moc dobrá, super klasickej recept

  • dzudy
    dzudy | 3. 1. 2011 20:23

    Musím Vás, Sofie pochválit. Přesně takhle dělá žemlovku moje ségra, naučila ji to její tchýně. Od ségry jsem to pochytila já a musím říct, že tahle kombinace (tvaroh i jablka) nám moc chutná. Někdy místo jablek dávám kompotované meruňky, ale s jablky je jemná a dobrá :-P Protože recept opravdu znám, dovolím si dát rovnou jedničku :-)

  • Sofiee
    Sofiee | 3. 1. 2011 18:39

    Když sem tu žemlovku hledala, nacházela jsem jen samé takové, na které zvyklá nejsem. Tohle je recept mojí mámy. Kontrolovala jsem to, není uplně stejná, jako ta s tvarohem. Jestli se vám to nelíbí, nevařte to ;)

  • 30 minut přípravy :-)) | 22. 12. 2010 14:56

    Receptů na žemlovku je tu málo?S tvarohem je tu také,jen není KLASICKÁ.

  • tonca | 20. 12. 2010 17:41

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Žemlovka
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Máslo Měkký tvaroh Mléko Rozinky Skořice - mletá Vanilkový cukr Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta proti všem předpisům

Buchta proti všem předpisům

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

58
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
44
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Klasická hovězí roláda
Klasická hovězí roláda
Klasická hrachová kaše
Klasická hrachová kaše
Klasická vánoční štóla
Klasická vánoční štóla
Klasické kremrole
Klasické kremrole
Klasické kvašáky
Klasické kvašáky
Klasické kynuté koláče
Klasické kynuté koláče
  • Recepty.cz
  • Klasická žemlovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact