Oloupeme jablka a nastrouháme. Přidáme rozinky. Dále můžeme přidat cukru dle chuti a také skořici. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, vejci a dvěma lžícemi mléka. Tvaroh bude sice trochu řidší, ale po upečení nadýchanější a chutnější.
2
Vymažeme zapékací mísu (nebo menší pekáč). Začneme namáčet veku v mléce a ihned pokládat do mísy. Po položení této vrstvy klademe tvaroh. Na tvaroh dáme nastrouhaná jablka. Poslední vrstvou bude opět veka namočená v mléce. Na konec posypeme skořicí a dáme do trouby.
3
Pečeme při 180° do té doby, než je vrchní vrstva křupavá (doporučuji zkoušet vidličkou).
Skvělý recept, nerada si cukruji hotové jídlo, takže jsem dala cukr do tvarohu a více cukru do jablek. Žloutky jsem smíchala s tvarohem a z vyšlehaných bílků jsem na konci pečení udělala poslední vrstvu. Super!
Musím Vás, Sofie pochválit. Přesně takhle dělá žemlovku moje ségra, naučila ji to její tchýně. Od ségry jsem to pochytila já a musím říct, že tahle kombinace (tvaroh i jablka) nám moc chutná. Někdy místo jablek dávám kompotované meruňky, ale s jablky je jemná a dobrá :-P Protože recept opravdu znám, dovolím si dát rovnou jedničku :-)
Když sem tu žemlovku hledala, nacházela jsem jen samé takové, na které zvyklá nejsem. Tohle je recept mojí mámy. Kontrolovala jsem to, není uplně stejná, jako ta s tvarohem. Jestli se vám to nelíbí, nevařte to ;)
30 minut přípravy :-))
|22. 12. 2010 14:56
Receptů na žemlovku je tu málo?S tvarohem je tu také,jen není KLASICKÁ.