Hrachová kaše je staročeská klasika, která je stále populární díky nenáročné přípravě i skvělé chuti. Tento sytý pokrm se nejčastěji podává s párkem, vejcem nebo kyselou okurkou.
Taky se přikláním k variantě bez Masoxu, Zbytečné...
Dan
|25. 11. 2016 16:54
MAsox? To snad ne..
jakeline
|18. 7. 2016 16:28
varime v tlakovem hrnci 8-) :'(
Rich
|19. 6. 2016 13:32
JEŠTĚ "KLASICKÁ" HRACHOVÁ KAŠE NEBYLA S MASOXEM
Hamina
|24. 10. 2015 13:27
Já jsem zjemnila trochou másla a je fakt výborná s masoxem i bez ;)
Katka
|19. 6. 2015 12:26
Já dávam na vrch s cibulkou osmaženou na trošce slaniny. :-) Je to tisickrát lepší než nějakej masox.
Dáša
|20. 5. 2015 08:47
Podle mne v receptu chybí pro nechápavé věta: "Pak ještě povaříme deset minut." :-)
Blanka
|26. 9. 2014 07:57
Párky si můžete koupit ve vysoké kvalitě a bez přidání soji a další separátů,takže nechápu proč si párek ke kaši nedat a kdo použije mozek a je nad věcí,neřeší stále masox jako v prostřeno,kde je tohle téma na denním pořádku a stejně ho tam každý nacpe.Myslím si,že je recept spíš neúplný a že autorka měla napsat pro méně chápavé dodatek o tom,že kaši rozmixuje a povaří třeba i s tou syrovou nastrouhanou bramborou.Nicméně masox bych nedala vůbec,česnek s majoránkou je v kaši dostačující.
Já ho tam vidím. Syrový masox je tepelně neupravený. Masox autorka přidává až do hotové kaše, tzn. nepovaří, což je důležité pro spojení chutí. Tak jsem to myslela.
Do "klasické" hrachové kaše dávat masox a ještě syrový? No to snad ne. Vařila jsem stejně jako většina lidí z komentářů bez masoxu a byla dobrá, ale tomu syrovému "klasickému" masoxu nemůžu dát lepší známku. Určitě bych v receptu uvítala množství surovin - aby nám vyšla kaše tak hustá, jak má správně být.
certik007
|26. 11. 2013 17:08
dělala jsem kaši poprvé a je bezvadná :-)
Lena
|14. 10. 2013 11:56
Je suprová ;-) Moje dcerušky a manžel se jen oblizovali! :-\ :-*
Barbora
|17. 5. 2013 11:16
Uplne souhlasim, bylinky a zadna mouka ani masox! O:-)
Vařit s masoxem? upřímně - přijde mi to zbytečné. Uvařím hrách v osolené vodě s jedním stroužkem česneku vcelku, sleju vodu, ohřeju mléko v mikrovlnce a naleju do hrachu, rozmixuji a přidám sůl, česnek a majoránku. Je to jednoduché, rychlé a je to přírodní. (tedy pokud se to dá v době přefabrikovaných surovin plných éček nazvat). Pokud můžu, tak masox, podravku a jiné granule pro myši nedávám. Bylinky, sůl, koření udělají lepší službu a jídlo mi víc ,,voní". Taktéž s mouku - pokud nemusím, nezahušťuji. Učím ve školce a když vidím, co těm dětem dávají za moukou plné hnusy, je mi zle. Omáčky jsem ve školce přestala dávno jíst a přestala mě zlobit žáha a váha mi šla sama od sebe dolů (i když to nebylo účelné a moc to nepotřebuji)
POilll
|25. 4. 2011 20:50
Masox vubec neni zapotrebi..je to svinstvo
hanysek
|21. 1. 2011 12:49
Jo,to bylo ono,bylo to dobré,jen ten masox jsem si rozvařil v troše vody.Dík
JK
|12. 11. 2010 10:17
Ten masox se přidá k už hotové rozmixované kaši a už se to ani nepovaří? Brrrrrrrrr, díky ale nemusím mít všechno. :-$
Lucia Drotárová
|27. 8. 2009 14:01
Skutočne to netreba ničím zahustiť. S volským okom super jedlo (i pre moje batoľa). Díky.