• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Klasická hrachová kaše
Napište svůj komentář k receptu

Klasická hrachová kaše

autor: Simuska
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 53
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasická hrachová kaše
Klasická hrachová kaše
Klasická hrachová kaše
Klasická hrachová kaše
Klasická hrachová kaše
Klasická hrachová kaše
4fotografie
Nahrát fotku
 

Hrachová kaše je staročeská klasika, která je stále populární díky nenáročné přípravě i skvělé chuti. Tento sytý pokrm se nejčastěji podává s párkem, vejcem nebo kyselou okurkou.

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • česnek
    • voda
    • masox
    • hrách
    • majoránka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Hrách si předem na noc namočíme ve vodě, po té v téže vodě dáme vařit, dokud hrách trochu nezměkne.

RADA: Jak co nejlépe uvařit luštěniny?

2
Rozmixujeme na kaši, přidáme sůl, masox, pepř, trošku majoránky a česnek.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak nejlépe oloupat česnek

3
Já osobně nezahuštuji, mám to samo o sobě husté, ale kdo chce hustší, tak já bych doporučila nastrouhaný syrový brambor.

RADA: Jak polévku zahustit bez mouky?

4
Hotovou kaši posypeme do zlatova opečenou cibulkou a jako přílohu párek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrachová kaše

Hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nvjt6
    nvjt6 | 13. 3. 2017 11:10

    Taky se přikláním k variantě bez Masoxu, Zbytečné...

  • Dan | 25. 11. 2016 16:54

    MAsox? To snad ne..

  • jakeline | 18. 7. 2016 16:28

    varime v tlakovem hrnci 8-) :'(

  • Rich | 19. 6. 2016 13:32

    JEŠTĚ "KLASICKÁ" HRACHOVÁ KAŠE NEBYLA S MASOXEM

  • Hamina | 24. 10. 2015 13:27

    Já jsem zjemnila trochou másla a je fakt výborná s masoxem i bez ;)

  • Katka | 19. 6. 2015 12:26

    Já dávam na vrch s cibulkou osmaženou na trošce slaniny. :-) Je to tisickrát lepší než nějakej masox.

  • Dáša | 20. 5. 2015 08:47

    Podle mne v receptu chybí pro nechápavé věta: "Pak ještě povaříme deset minut." :-)

  • Blanka | 26. 9. 2014 07:57

    Párky si můžete koupit ve vysoké kvalitě a bez přidání soji a další separátů,takže nechápu proč si párek ke kaši nedat a kdo použije mozek a je nad věcí,neřeší stále masox jako v prostřeno,kde je tohle téma na denním pořádku a stejně ho tam každý nacpe.Myslím si,že je recept spíš neúplný a že autorka měla napsat pro méně chápavé dodatek o tom,že kaši rozmixuje a povaří třeba i s tou syrovou nastrouhanou bramborou.Nicméně masox bych nedala vůbec,česnek s majoránkou je v kaši dostačující.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 9. 2014 21:20

    Já ho tam vidím. Syrový masox je tepelně neupravený. Masox autorka přidává až do hotové kaše, tzn. nepovaří, což je důležité pro spojení chutí. Tak jsem to myslela.

  • PeterSch | 15. 9. 2014 20:59

    Masox a ještě párek ?? achjo zkazit i tak jednoduchý pokrm jako je rozmixovaný hrách to respekt tedy.

  • babi | 14. 5. 2014 16:52

    Syrovy masox není ale syrovy brambor. :-D

  • optimistka | 6. 5. 2014 08:31

    Já tam syrový masox nevidím :-[

  • jana | 12. 4. 2014 14:15

    bez masoxu a je výborná

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 12. 3. 2014 20:57

    Do "klasické" hrachové kaše dávat masox a ještě syrový? No to snad ne. Vařila jsem stejně jako většina lidí z komentářů bez masoxu a byla dobrá, ale tomu syrovému "klasickému" masoxu nemůžu dát lepší známku. Určitě bych v receptu uvítala množství surovin - aby nám vyšla kaše tak hustá, jak má správně být.

  • certik007 | 26. 11. 2013 17:08

    dělala jsem kaši poprvé a je bezvadná :-)

  • Lena | 14. 10. 2013 11:56

    Je suprová ;-) Moje dcerušky a manžel se jen oblizovali! :-\ :-*

  • Barbora | 17. 5. 2013 11:16

    Uplne souhlasim, bylinky a zadna mouka ani masox! O:-)

  • katerina | 3. 3. 2013 11:30

    bleee

  • DraciceOP | 27. 2. 2013 10:20

    Recept dobry jdu ho vyzkoušet,už se těším.

  • dracatkokatherinka
    dracatkokatherinka | 3. 1. 2013 13:45

    Ja jsem masox take nedavala. Ale bylo to vyborne obvzlaste s tou cibulkou.. mňam ;-) <3 <:-)

  • Helík | 21. 11. 2012 14:22

    rychlá, jednoduchá a hlavně dobrá :-)

  • ladis | 3. 10. 2012 11:02

    příjde hrášek domů,hráškova maminka se ptá:kde jsi byl celou noc?byl jsem se kulit.a od té doby mu začala říkat kulihrášku :-D

  • ladis | 3. 10. 2012 10:52

    stačí majoránka,sůl, pepř,česnek a uzený libový bok a osmahnutá cibule na sádle. párek je jen náhraška masa plná hnusu :-P

  • nnln | 11. 4. 2012 12:23

    Vařila jsem v papiňáku, bez masoxu a dokonce i bez pepře kvůli dítěti a kaše je i tak výborná!! Podávala jsem se zbytkem uzeného.

  • Margaritta | 31. 3. 2012 13:03

    Vydařila se a byla skvělá

  • veruuk | 4. 3. 2012 16:07

    Výborná! :-)

  • Jajulenas | 6. 12. 2011 12:28

    Moc dobré

  • nicole | 26. 10. 2011 13:40

    Vařit s masoxem? upřímně - přijde mi to zbytečné. Uvařím hrách v osolené vodě s jedním stroužkem česneku vcelku, sleju vodu, ohřeju mléko v mikrovlnce a naleju do hrachu, rozmixuji a přidám sůl, česnek a majoránku. Je to jednoduché, rychlé a je to přírodní. (tedy pokud se to dá v době přefabrikovaných surovin plných éček nazvat). Pokud můžu, tak masox, podravku a jiné granule pro myši nedávám. Bylinky, sůl, koření udělají lepší službu a jídlo mi víc ,,voní". Taktéž s mouku - pokud nemusím, nezahušťuji. Učím ve školce a když vidím, co těm dětem dávají za moukou plné hnusy, je mi zle. Omáčky jsem ve školce přestala dávno jíst a přestala mě zlobit žáha a váha mi šla sama od sebe dolů (i když to nebylo účelné a moc to nepotřebuji)

  • POilll | 25. 4. 2011 20:50

    Masox vubec neni zapotrebi..je to svinstvo

  • hanysek | 21. 1. 2011 12:49

    Jo,to bylo ono,bylo to dobré,jen ten masox jsem si rozvařil v troše vody.Dík

  • JK | 12. 11. 2010 10:17

    Ten masox se přidá k už hotové rozmixované kaši a už se to ani nepovaří? Brrrrrrrrr, díky ale nemusím mít všechno. :-$

  • Lucia Drotárová | 27. 8. 2009 14:01

    Skutočne to netreba ničím zahustiť. S volským okom super jedlo (i pre moje batoľa). Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Hrách
Pokrmy Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Restování Mixování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hrách Majoránka Masox Pepř mletý Sůl Voda

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Jablková roláda

Jablková roláda

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Letní salát s mozzarellou

Letní salát s mozzarellou

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

69
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
57
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
55
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
51
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Klasická cmunda
Klasická cmunda
Klasická česnečka
Klasická česnečka
Klasická hovězí roláda
Klasická hovězí roláda
Klasická vánoční štóla
Klasická vánoční štóla
Klasická žemlovka
Klasická žemlovka
Klasické kremrole
Klasické kremrole
  • Recepty.cz
  • Klasická hrachová kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact