Hrachová kaše je staročeská klasika, která je stále populární díky nenáročné přípravě i skvělé chuti. Tento sytý pokrm se nejčastěji podává s párkem, vejcem nebo kyselou okurkou.
MAsox? To snad ne..
varime v tlakovem hrnci 8-) :'(
JEŠTĚ "KLASICKÁ" HRACHOVÁ KAŠE NEBYLA S MASOXEM
Já jsem zjemnila trochou másla a je fakt výborná s masoxem i bez ;)
Já dávam na vrch s cibulkou osmaženou na trošce slaniny. :-) Je to tisickrát lepší než nějakej masox.
Podle mne v receptu chybí pro nechápavé věta: "Pak ještě povaříme deset minut." :-)
Párky si můžete koupit ve vysoké kvalitě a bez přidání soji a další separátů,takže nechápu proč si párek ke kaši nedat a kdo použije mozek a je nad věcí,neřeší stále masox jako v prostřeno,kde je tohle téma na denním pořádku a stejně ho tam každý nacpe.Myslím si,že je recept spíš neúplný a že autorka měla napsat pro méně chápavé dodatek o tom,že kaši rozmixuje a povaří třeba i s tou syrovou nastrouhanou bramborou.Nicméně masox bych nedala vůbec,česnek s majoránkou je v kaši dostačující.
Já ho tam vidím. Syrový masox je tepelně neupravený. Masox autorka přidává až do hotové kaše, tzn. nepovaří, což je důležité pro spojení chutí. Tak jsem to myslela.
Masox a ještě párek ?? achjo zkazit i tak jednoduchý pokrm jako je rozmixovaný hrách to respekt tedy.
Syrovy masox není ale syrovy brambor. :-D
Já tam syrový masox nevidím :-[
bez masoxu a je výborná
Do "klasické" hrachové kaše dávat masox a ještě syrový? No to snad ne. Vařila jsem stejně jako většina lidí z komentářů bez masoxu a byla dobrá, ale tomu syrovému "klasickému" masoxu nemůžu dát lepší známku. Určitě bych v receptu uvítala množství surovin - aby nám vyšla kaše tak hustá, jak má správně být.
dělala jsem kaši poprvé a je bezvadná :-)
Je suprová ;-) Moje dcerušky a manžel se jen oblizovali! :-\ :-*
Uplne souhlasim, bylinky a zadna mouka ani masox! O:-)
bleee
Ja jsem masox take nedavala. Ale bylo to vyborne obvzlaste s tou cibulkou.. mňam ;-) <3 <:-)
rychlá, jednoduchá a hlavně dobrá :-)
příjde hrášek domů,hráškova maminka se ptá:kde jsi byl celou noc?byl jsem se kulit.a od té doby mu začala říkat kulihrášku :-D
stačí majoránka,sůl, pepř,česnek a uzený libový bok a osmahnutá cibule na sádle. párek je jen náhraška masa plná hnusu :-P
Vařila jsem v papiňáku, bez masoxu a dokonce i bez pepře kvůli dítěti a kaše je i tak výborná!! Podávala jsem se zbytkem uzeného.
Vydařila se a byla skvělá
Vařit s masoxem? upřímně - přijde mi to zbytečné. Uvařím hrách v osolené vodě s jedním stroužkem česneku vcelku, sleju vodu, ohřeju mléko v mikrovlnce a naleju do hrachu, rozmixuji a přidám sůl, česnek a majoránku. Je to jednoduché, rychlé a je to přírodní. (tedy pokud se to dá v době přefabrikovaných surovin plných éček nazvat). Pokud můžu, tak masox, podravku a jiné granule pro myši nedávám. Bylinky, sůl, koření udělají lepší službu a jídlo mi víc ,,voní". Taktéž s mouku - pokud nemusím, nezahušťuji. Učím ve školce a když vidím, co těm dětem dávají za moukou plné hnusy, je mi zle. Omáčky jsem ve školce přestala dávno jíst a přestala mě zlobit žáha a váha mi šla sama od sebe dolů (i když to nebylo účelné a moc to nepotřebuji)
Masox vubec neni zapotrebi..je to svinstvo
Jo,to bylo ono,bylo to dobré,jen ten masox jsem si rozvařil v troše vody.Dík
Ten masox se přidá k už hotové rozmixované kaši a už se to ani nepovaří? Brrrrrrrrr, díky ale nemusím mít všechno. :-$
Skutočne to netreba ničím zahustiť. S volským okom super jedlo (i pre moje batoľa). Díky.