• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Klasická hovězí roláda
Napište svůj komentář k receptu

Klasická hovězí roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasická hovězí roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hovězí roláda
    • 2
      lžička pikantní hořčice
    • 4
      ks cibule
    • 4
      plátek uzený bůček
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 50
      g rostlinný olej
    • vývar zeleninový nebo masový
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 200
      ml šlehačka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa pomažeme po obou stranách hořčicí. Na takto připravené maso klademe vždy plátek bůčku, kolečko cibule, okurku, osolíme a opepříme. Maso stočíme a sepneme párátkem.
2
Na rozehřátém oleji maso opékáme ze všech stran asi 15 minut. Podlijeme vývarem a dusíme na mírném ohni asi 1 a 1/2 hodiny. Poté rolády vyjmeme a udržujeme v teple.
3
Vypečenou šťávu zředíme vodou, bramborovu moučku rozkvedláme se šlehačkou a šťávu zahustíme. Dochutíme solí, pepřem a podáváme k roládám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Klasická česnečka

Klasická česnečka

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Pospíšilová | 14. 4. 2008 08:17

    Asi to mnozí znáte, ale třeba taky ne ... :-) Protože hovězí maso bývá tužší než vepřové (záleží zda jde o maso z mladého býka, či "sportovně" založené krávy...), kupujeme ho o 2-4 dny dříve, vložíme do misky a zakápneme olejem. Lze přidat cibuli... hlavně nesolit. Hotovou roládu obalíme anglickou slaninou a pečeme i s ní. Šťáva a vláčnost zůstane v mase které se pečením nevysouší, slaninka se na konci dopeče dokřupava a nyní už stačí jen zpojit chuťové buňky... :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí roláda Nakládané okurky Pepř mletý Pikantní hořčice Rostlinný olej Šlehačka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Uzený bůček Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Jablková buchta bez vajec

Jablková buchta bez vajec

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
58
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
56
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
52
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
51
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Klasická cmunda
Klasická cmunda
Klasická česnečka
Klasická česnečka
Klasická hrachová kaše
Klasická hrachová kaše
Klasická vánoční štóla
Klasická vánoční štóla
Klasická žemlovka
Klasická žemlovka
  • Recepty.cz
  • Klasická hovězí roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact