• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Klasická hovězí roláda
Napište svůj komentář k receptu

Klasická hovězí roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasická hovězí roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hovězí roláda
    • 2
      lžička pikantní hořčice
    • 4
      ks cibule
    • 4
      plátek uzený bůček
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 50
      g rostlinný olej
    • vývar zeleninový nebo masový
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 200
      ml šlehačka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa pomažeme po obou stranách hořčicí. Na takto připravené maso klademe vždy plátek bůčku, kolečko cibule, okurku, osolíme a opepříme. Maso stočíme a sepneme párátkem.
2
Na rozehřátém oleji maso opékáme ze všech stran asi 15 minut. Podlijeme vývarem a dusíme na mírném ohni asi 1 a 1/2 hodiny. Poté rolády vyjmeme a udržujeme v teple.
3
Vypečenou šťávu zředíme vodou, bramborovu moučku rozkvedláme se šlehačkou a šťávu zahustíme. Dochutíme solí, pepřem a podáváme k roládám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Klasická česnečka

Klasická česnečka

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Pospíšilová | 14. 4. 2008 08:17

    Asi to mnozí znáte, ale třeba taky ne ... :-) Protože hovězí maso bývá tužší než vepřové (záleží zda jde o maso z mladého býka, či "sportovně" založené krávy...), kupujeme ho o 2-4 dny dříve, vložíme do misky a zakápneme olejem. Lze přidat cibuli... hlavně nesolit. Hotovou roládu obalíme anglickou slaninou a pečeme i s ní. Šťáva a vláčnost zůstane v mase které se pečením nevysouší, slaninka se na konci dopeče dokřupava a nyní už stačí jen zpojit chuťové buňky... :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí roláda Nakládané okurky Pepř mletý Pikantní hořčice Rostlinný olej Šlehačka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Uzený bůček Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Domácí snickers

Domácí snickers

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

59
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
18
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
17
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
15
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 7. 8. 2025: Kdo zažije nečekaný úspěch v práci a kdo by měl přestat podezírat?

Denní horoskop na čtvrtek 7. 8. 2025: Kdo zažije nečekaný úspěch v práci a kdo by měl přestat podezírat?

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Jiří Krampol (†87) a jeho syn: Usmíření před smrtí! Za zády matky

Jiří Krampol (†87) a jeho syn: Usmíření před smrtí! Za zády matky

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Klasická cmunda
Klasická cmunda
Klasická česnečka
Klasická česnečka
Klasická hrachová kaše
Klasická hrachová kaše
Klasická vánoční štóla
Klasická vánoční štóla
Klasická žemlovka
Klasická žemlovka
  • Recepty.cz
  • Klasická hovězí roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact