• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Klasická česnečka
Napište svůj komentář k receptu

Klasická česnečka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 1,184
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasická česnečka
Nahrát fotku
 

Polévka, který vás dostane z nachlazení nebo z kocoviny. Je snadná, chutná a plná vitamínů.

Česnečka

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks brambory větší
    • 1
      ks česnek palice
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • tvrdý sýr případně, na kostičky (lze i šunka)
    • 2
      l vývar lze i z kostky
    • chleba opražený

Postup přípravy receptu

1
Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar na česnečku můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar), až jsou brambory skoro měkké přidáme prolisovaný česnek, majoránku a pozvolna vmícháme vejce, které se bude ihned srážet.

RADA: Aby vám česnek nevyschnul

2
Pokud je česnečka málo slaná dochutíme např. Vegetou nebo Podravkou. Do prázdného talíře můžeme dát na kostičky nakrájený tvrdý sýr (eidam), šunku, zalijeme polévkou a posypeme opraženým chlebem (na kostičky).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 4. 1. 2019 21:18

    Dobrá!

  • Tomáš | 7. 12. 2016 18:48

    Vegeta, podravka, kostka. Vrchol českého kulinářského umění. Jdu zvracet... co raději použít vývar jako základ, osmahlou cibuli, kmín, pepř a další koření které dá polévce skutečnou chuť a ne jen její náhražku.

  • bez chuti = lepší = IQ70 | 23. 11. 2016 08:34

    A Ty seš co za blázna, že bez vývaru je to chutnější? Ach bože, další zasranej babica. Když nemáte limetku, dejte tam citron, když nemáte citron nedávejte tam nic. :-$ :-$ :-$

  • bez chuti = lepší = IQ70 | 23. 11. 2016 08:34

    A Ty seš co za blázna, že bez vývaru je to chutnější? Ach bože, další zasranej babica. Když nemáte limetku, dejte tam citron, když nemáte citron nedávejte tam nic. :-$ :-$ :-$

  • ka-brňák | 25. 3. 2016 19:57

    přidávám kousek slaniny a chilli - tekuté ši sypké. a místo másla používám sádlo, nejlepé husí (a nebo z kačeny, když je právě upečená). česnečka má větší říz, pro ty, kteří to rádi ostřejší!

  • kremzi | 22. 3. 2016 09:46

    Proc probhoha lidi cpou do jidel sragory jako veteu a jine. to fakt nechapu... :-$

  • Radek | 1. 3. 2016 14:03

    Blbost! Vývar je ok a když je z uzenýho tak neni co řešit.

  • BronislavaP
    BronislavaP | 1. 3. 2016 07:58

    Zlatá klasika, která nikdy nezklame...nepoužila jsem vývar, dělám pouze z vody a je to mnoooohem lepší... ;-)

  • PiperW | 27. 2. 2016 20:50

    výborná, nemám co vytknout

  • Přemysl Otakar | 19. 9. 2014 08:49

    Dochutit Podravkou, či Vegetou to může jen ... Normálně si do vody hoďte hovězí maso s kostí, nebo klidně vepřové maso s kostí, nebo klidně kuřecí skelet. Pak si to hovězí, nebo vepřové dáte s hořčicí, či křenem. Je to vynikající. Hlavně žádná dochucovadla a bujónové kostičky

  • *zion91* | 14. 4. 2014 23:44

    vařila jsem česnečku poprvé a byla vynikající...,i přítel si moc pochutnal. rozhodně budeme vařit častěji

  • chantellelionmon | 5. 5. 2013 11:26

    Určitě vyzkouším, ale s vývarem.

  • KaRa | 11. 11. 2012 22:37

    mňam

  • Mary | 27. 10. 2011 12:18

    bujon na gulas a taky nebyla k zahození!:) <3

  • Eva | 18. 8. 2011 17:04

    Dala jsem do ní kuřecí bujón a byla super. ;-) Díky, vždycky zapomenu, jak na ni.

  • recepty73
    recepty73 | 30. 3. 2011 08:04

    ...s vývarem je určitě lepší ;-) :-)) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Česnečka
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chleba Majoránka Tvrdý sýr Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Řecký těstovinový salát

Řecký těstovinový salát

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

31
Maxi špízy z trouby
Maxi špízy z trouby
23
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
19
Domácí čokoládová granola
Domácí čokoládová granola
17
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová roláda II. -…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Kiwi-malina smoothie
Kiwi-malina smoothie
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Klasická cmunda
Klasická cmunda
Klasická hovězí roláda
Klasická hovězí roláda
Klasická hrachová kaše
Klasická hrachová kaše
Klasická vánoční štóla
Klasická vánoční štóla
  • Recepty.cz
  • Klasická česnečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact