• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Klasická česnečka
Napište svůj komentář k receptu

Klasická česnečka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 1,190
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasická česnečka
Nahrát fotku
 

Polévka, který vás dostane z nachlazení nebo z kocoviny. Je snadná, chutná a plná vitamínů.

Česnečka

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks brambory větší
    • 1
      ks česnek palice
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • tvrdý sýr případně, na kostičky (lze i šunka)
    • 2
      l vývar lze i z kostky
    • chleba opražený

Postup přípravy receptu

1
Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar na česnečku můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar), až jsou brambory skoro měkké přidáme prolisovaný česnek, majoránku a pozvolna vmícháme vejce, které se bude ihned srážet.

RADA: Aby vám česnek nevyschnul

2
Pokud je česnečka málo slaná dochutíme např. Vegetou nebo Podravkou. Do prázdného talíře můžeme dát na kostičky nakrájený tvrdý sýr (eidam), šunku, zalijeme polévkou a posypeme opraženým chlebem (na kostičky).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 4. 1. 2019 21:18

    Dobrá!

  • Tomáš | 7. 12. 2016 18:48

    Vegeta, podravka, kostka. Vrchol českého kulinářského umění. Jdu zvracet... co raději použít vývar jako základ, osmahlou cibuli, kmín, pepř a další koření které dá polévce skutečnou chuť a ne jen její náhražku.

  • bez chuti = lepší = IQ70 | 23. 11. 2016 08:34

    A Ty seš co za blázna, že bez vývaru je to chutnější? Ach bože, další zasranej babica. Když nemáte limetku, dejte tam citron, když nemáte citron nedávejte tam nic. :-$ :-$ :-$

  • bez chuti = lepší = IQ70 | 23. 11. 2016 08:34

    A Ty seš co za blázna, že bez vývaru je to chutnější? Ach bože, další zasranej babica. Když nemáte limetku, dejte tam citron, když nemáte citron nedávejte tam nic. :-$ :-$ :-$

  • ka-brňák | 25. 3. 2016 19:57

    přidávám kousek slaniny a chilli - tekuté ši sypké. a místo másla používám sádlo, nejlepé husí (a nebo z kačeny, když je právě upečená). česnečka má větší říz, pro ty, kteří to rádi ostřejší!

  • kremzi | 22. 3. 2016 09:46

    Proc probhoha lidi cpou do jidel sragory jako veteu a jine. to fakt nechapu... :-$

  • Radek | 1. 3. 2016 14:03

    Blbost! Vývar je ok a když je z uzenýho tak neni co řešit.

  • BronislavaP
    BronislavaP | 1. 3. 2016 07:58

    Zlatá klasika, která nikdy nezklame...nepoužila jsem vývar, dělám pouze z vody a je to mnoooohem lepší... ;-)

  • PiperW | 27. 2. 2016 20:50

    výborná, nemám co vytknout

  • Přemysl Otakar | 19. 9. 2014 08:49

    Dochutit Podravkou, či Vegetou to může jen ... Normálně si do vody hoďte hovězí maso s kostí, nebo klidně vepřové maso s kostí, nebo klidně kuřecí skelet. Pak si to hovězí, nebo vepřové dáte s hořčicí, či křenem. Je to vynikající. Hlavně žádná dochucovadla a bujónové kostičky

  • *zion91* | 14. 4. 2014 23:44

    vařila jsem česnečku poprvé a byla vynikající...,i přítel si moc pochutnal. rozhodně budeme vařit častěji

  • chantellelionmon | 5. 5. 2013 11:26

    Určitě vyzkouším, ale s vývarem.

  • KaRa | 11. 11. 2012 22:37

    mňam

  • Mary | 27. 10. 2011 12:18

    bujon na gulas a taky nebyla k zahození!:) <3

  • Eva | 18. 8. 2011 17:04

    Dala jsem do ní kuřecí bujón a byla super. ;-) Díky, vždycky zapomenu, jak na ni.

  • recepty73
    recepty73 | 30. 3. 2011 08:04

    ...s vývarem je určitě lepší ;-) :-)) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Česnečka
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chleba Majoránka Tvrdý sýr Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře s paprikou a olivami

Kuře s paprikou a olivami

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Černý kuba

Černý kuba

Slaní šneci II.

Slaní šneci II.

Borůvkový tvarohový dort

Borůvkový tvarohový dort

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

16
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
11
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
11
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Sára a Martin Donutilovi: Těžké začátky vztahu! Oba byli zadaní…

Sára a Martin Donutilovi: Těžké začátky vztahu! Oba byli zadaní…

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Kiwi-malina smoothie
Kiwi-malina smoothie
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Klasická cmunda
Klasická cmunda
Klasická hovězí roláda
Klasická hovězí roláda
Klasická hrachová kaše
Klasická hrachová kaše
Klasická vánoční štóla
Klasická vánoční štóla
  • Recepty.cz
  • Klasická česnečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact