g
jahody
(já používám půl na půl čerstvé a z konzervy)
100
g
máslo
100
g
moučkový cukr
Postup přípravy receptu
1
Vejce šlehám s cukrem cca dvě minuty do husté pěny, pak přidám postupně horkou vodu a šlehám další dvě minuty. Na pěnu prosiju mouku a opatrně vmíchám vařečkou. Těsto naliji do vymazané kulaté dortové formy a peču asi dvacet minut dorůžova na 180 °C.
2
Mezitím uvařím v mléce pudink a vzniklou hustou hmotu za stálého míchání vychladím ve vodní lázni. Přidám cukr, máslo a půl dávky pokrájených jahod. Šlehám do lehkého krému a ke konci přidám zbylé jahody (několik si jich nechám na ozdobu), aby v krému zůstaly kousky.
3
Piškot rozříznu, doprostřed dám pořádnou vrstvu krému, přiklopím druhou polovinou a nahoru rozmažu zbytek a dozdobím na plátky nakrájenými jahodami. Kdo má rád, může ještě nahoru nalít čokoládovou polevu, ale doporučuji hořkou, velice dobře doplňuje slaďoučké jahody.