• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 800
      g baklažán
    • 400
      g paprika
    • 5
      stroužek česnek 4-5
    • 100
      g ořechy
    • 1
      dl rostlinný olej 0,75-1
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Papriky a baklažány opečeme. Baklažány dáme celé na plech do trouby a propícháme je špízovou (nebo pletací) jehlou, aby neexpolodovaly. Pak je pečeme doměkka. Papriky opečeme na suché plotýnce, až se udělají puchýře a pak je necháme v misce v mikroteňáku chvíli zapařit (cca 10 minut). Poté sloupneme opečenou tenkou kůžičku a vyčistíme zevnitř semínka. Oloupeme i baklažán a hmotu zevnitř pomixujeme s "masem" z paprik. Pokud není k dispozici mixér, je možno utlouct v hmoždíři nebo pomačkat najemno vidličkou. Pyré ochutíme česnekem, troškou octa a solí podle chuti. Tenkým pramínkem přilíváme olej za současného míchání či mixování. Nakonec vsypeme najemno nadrcené ořechy a při podávání na toustovém chlebě - světlém či tmavém podle vaší chuti - sypeme sekanou petrželkou.
2
**Poznámka:** Někdo má rád kjopolo s rajčaty, pak je možné oloupaná rajčata (aby šla lépe oloupat přelijeme je horkou vodou a hned schladíme ve studené) nakrájet najemno a přidat spolu s ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • farah.farah | 3. 3. 2014 21:59

    vyzkoušeno - jelikož jsem líná, tak jsem si to trochu zjednodušila - paprika již očištěná od semínek šla do pekáče spolu s baklažánem a po změknutí obojí rozmixováno i se slupkami - vše se dokonale rozmixovalo, tak že slupky nejsou znát. Přidala jsem sušená rajčata naložená v oleji. Mlask moc dobré, lepší po tom co se to přes noc rozleželo a česnek trochu ustoupil.

  • nelikucera | 20. 11. 2011 08:52

    Kjopolo je tradiční Bulharska pomazánka-dá se zavařovat ,můžete jí dat do plastových kelímku a do mrazáku .Můžete jí kombinovat s Balkánem ,s tavením sýrem ,s tvrdo vařeních vajec............:-)

  • Simča Sládková | 22. 1. 2010 21:26

    Mirko, to jsem moc ráda, že chutnalo. Tu pomazánku není nutné sníst najednou, Nechám ji v lednici klidně 4 - 5 dní a postupně mažeme a ujídáme. Zkus taky namazat na toasty, posypat sýrem a strčit na chvilku do trouby (do MW) zapéci.

  • Mirka Tonarova | 22. 1. 2010 20:18

    Je to vyborne, delala jsem to z jednoho lilku a dvou paprik, docela dost pro jednoho, na toustech to chutna znamenite, zkusila jsem to posypat parmezanem, taky dobre. Pridavam k mym oblibenym receptum z lilku. Mirka

  • Apina Hrbek | 17. 5. 2009 14:29

    Simco, tak jsem vcera udelala Kjopolo. Je to bajecne, jak jsem vedela uz predem. Jediny problem s tim byl, ze toho bylo moc pro dva lidi. Jak je znamo, pesto se da pripravit nejen z bazalky a tak jsem si rekla, ze zbytek Kjopola pouziji stejne jako pouzivam pesto, tedy na testovinu. Bylo to bajecne, zamichala jsem uvarenou testovinu s lilkem, pridala jsem strouhany parmesan, trochu jsem zamichala do jidla, zbytek jsem nasypala nahoru a byla z toho bajecna vecere.

  • Anna Vobroučková | 13. 5. 2009 17:31

    V letě vyzkouším z té cukety a dám vědět. Zatím díky.

  • ladislava staffenová | 12. 5. 2009 12:39

    Simčo - to vypadá skvěle, budu se muset přesvědčit :-D

  • Tereza J. | 12. 5. 2009 07:12

    Simčoooooooo, bodujeeeeeeeeeeeeš :)))

  • Simča Sládková | 12. 5. 2009 01:05

    Aničko, netuším jestli by to šlo z cuket nebo něčeho takovýho. Nikdy jsem to z ničeho jinýho nezkoušela..... Zkus to a napiš.... S.

  • Anna Vobroučková | 11. 5. 2009 16:48

    Nechá se baklažán něčím nahradit ?

  • Apina Hrbek | 9. 5. 2009 13:19

    Jsem rada, ze jsi sem tento recept dala Simi, jedla jsem neco podobneho u znamych a zapomela jsem se zeptat na recept. Je to nesmirne chutne. Diky.

  • Simča Sládková | 21. 8. 2008 13:26

    Včera jsem kjopolo udělala a už je skoro snězené. Vyzkoučejte, je to jediněčné!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Zelenina
Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Pomazánky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Česnek Ořechy Paprika Petrželka Rostlinný olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

39
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
11
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
10
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
10
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
9
Hovězí na víně se zeleninou
Hovězí na víně se…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Další doporučené recepty:

Kiwi řezy
Kiwi řezy
Kiwi smoothie
Kiwi smoothie
Kiwi-malina smoothie
Kiwi-malina smoothie
Klasická cmunda
Klasická cmunda
Klasická česnečka
Klasická česnečka
Klasická hovězí roláda
Klasická hovězí roláda
  • Recepty.cz
  • Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact