• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 800
      g baklažán
    • 400
      g paprika
    • 5
      stroužek česnek 4-5
    • 100
      g ořechy
    • 1
      dl rostlinný olej 0,75-1
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Papriky a baklažány opečeme. Baklažány dáme celé na plech do trouby a propícháme je špízovou (nebo pletací) jehlou, aby neexpolodovaly. Pak je pečeme doměkka. Papriky opečeme na suché plotýnce, až se udělají puchýře a pak je necháme v misce v mikroteňáku chvíli zapařit (cca 10 minut). Poté sloupneme opečenou tenkou kůžičku a vyčistíme zevnitř semínka. Oloupeme i baklažán a hmotu zevnitř pomixujeme s "masem" z paprik. Pokud není k dispozici mixér, je možno utlouct v hmoždíři nebo pomačkat najemno vidličkou. Pyré ochutíme česnekem, troškou octa a solí podle chuti. Tenkým pramínkem přilíváme olej za současného míchání či mixování. Nakonec vsypeme najemno nadrcené ořechy a při podávání na toustovém chlebě - světlém či tmavém podle vaší chuti - sypeme sekanou petrželkou.
2
**Poznámka:** Někdo má rád kjopolo s rajčaty, pak je možné oloupaná rajčata (aby šla lépe oloupat přelijeme je horkou vodou a hned schladíme ve studené) nakrájet najemno a přidat spolu s ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • farah.farah | 3. 3. 2014 21:59

    vyzkoušeno - jelikož jsem líná, tak jsem si to trochu zjednodušila - paprika již očištěná od semínek šla do pekáče spolu s baklažánem a po změknutí obojí rozmixováno i se slupkami - vše se dokonale rozmixovalo, tak že slupky nejsou znát. Přidala jsem sušená rajčata naložená v oleji. Mlask moc dobré, lepší po tom co se to přes noc rozleželo a česnek trochu ustoupil.

  • nelikucera | 20. 11. 2011 08:52

    Kjopolo je tradiční Bulharska pomazánka-dá se zavařovat ,můžete jí dat do plastových kelímku a do mrazáku .Můžete jí kombinovat s Balkánem ,s tavením sýrem ,s tvrdo vařeních vajec............:-)

  • Simča Sládková | 22. 1. 2010 21:26

    Mirko, to jsem moc ráda, že chutnalo. Tu pomazánku není nutné sníst najednou, Nechám ji v lednici klidně 4 - 5 dní a postupně mažeme a ujídáme. Zkus taky namazat na toasty, posypat sýrem a strčit na chvilku do trouby (do MW) zapéci.

  • Mirka Tonarova | 22. 1. 2010 20:18

    Je to vyborne, delala jsem to z jednoho lilku a dvou paprik, docela dost pro jednoho, na toustech to chutna znamenite, zkusila jsem to posypat parmezanem, taky dobre. Pridavam k mym oblibenym receptum z lilku. Mirka

  • Apina Hrbek | 17. 5. 2009 14:29

    Simco, tak jsem vcera udelala Kjopolo. Je to bajecne, jak jsem vedela uz predem. Jediny problem s tim byl, ze toho bylo moc pro dva lidi. Jak je znamo, pesto se da pripravit nejen z bazalky a tak jsem si rekla, ze zbytek Kjopola pouziji stejne jako pouzivam pesto, tedy na testovinu. Bylo to bajecne, zamichala jsem uvarenou testovinu s lilkem, pridala jsem strouhany parmesan, trochu jsem zamichala do jidla, zbytek jsem nasypala nahoru a byla z toho bajecna vecere.

  • Anna Vobroučková | 13. 5. 2009 17:31

    V letě vyzkouším z té cukety a dám vědět. Zatím díky.

  • ladislava staffenová | 12. 5. 2009 12:39

    Simčo - to vypadá skvěle, budu se muset přesvědčit :-D

  • Tereza J. | 12. 5. 2009 07:12

    Simčoooooooo, bodujeeeeeeeeeeeeš :)))

  • Simča Sládková | 12. 5. 2009 01:05

    Aničko, netuším jestli by to šlo z cuket nebo něčeho takovýho. Nikdy jsem to z ničeho jinýho nezkoušela..... Zkus to a napiš.... S.

  • Anna Vobroučková | 11. 5. 2009 16:48

    Nechá se baklažán něčím nahradit ?

  • Apina Hrbek | 9. 5. 2009 13:19

    Jsem rada, ze jsi sem tento recept dala Simi, jedla jsem neco podobneho u znamych a zapomela jsem se zeptat na recept. Je to nesmirne chutne. Diky.

  • Simča Sládková | 21. 8. 2008 13:26

    Včera jsem kjopolo udělala a už je skoro snězené. Vyzkoučejte, je to jediněčné!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Zelenina
Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Pomazánky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Česnek Ořechy Paprika Petrželka Rostlinný olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty

Vegetariánské kari s kurkumou,…

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

45
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
35
Beránek z ořechového těsta
Beránek z ořechového…
21
Beránek skořicovo-jablečný
Beránek skořicovo…
17
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 8. 10. 2025: Kdo vyřeší dávné spory a kdo by si měl dávat pozor na svá slova?

Denní horoskop na středu 8. 10. 2025: Kdo vyřeší dávné spory a kdo by si měl dávat pozor na svá slova?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Náhlá smrt hudebníka StarDance Šatry (†54): Našla ho manželka!

Náhlá smrt hudebníka StarDance Šatry (†54): Našla ho manželka!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Kiwi řezy
Kiwi řezy
Kiwi smoothie
Kiwi smoothie
Kiwi-malina smoothie
Kiwi-malina smoothie
Klasická cmunda
Klasická cmunda
Klasická česnečka
Klasická česnečka
Klasická hovězí roláda
Klasická hovězí roláda
  • Recepty.cz
  • Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact