• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 800
      g baklažán
    • 400
      g paprika
    • 5
      stroužek česnek 4-5
    • 100
      g ořechy
    • 1
      dl rostlinný olej 0,75-1
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Papriky a baklažány opečeme. Baklažány dáme celé na plech do trouby a propícháme je špízovou (nebo pletací) jehlou, aby neexpolodovaly. Pak je pečeme doměkka. Papriky opečeme na suché plotýnce, až se udělají puchýře a pak je necháme v misce v mikroteňáku chvíli zapařit (cca 10 minut). Poté sloupneme opečenou tenkou kůžičku a vyčistíme zevnitř semínka. Oloupeme i baklažán a hmotu zevnitř pomixujeme s "masem" z paprik. Pokud není k dispozici mixér, je možno utlouct v hmoždíři nebo pomačkat najemno vidličkou. Pyré ochutíme česnekem, troškou octa a solí podle chuti. Tenkým pramínkem přilíváme olej za současného míchání či mixování. Nakonec vsypeme najemno nadrcené ořechy a při podávání na toustovém chlebě - světlém či tmavém podle vaší chuti - sypeme sekanou petrželkou.
2
**Poznámka:** Někdo má rád kjopolo s rajčaty, pak je možné oloupaná rajčata (aby šla lépe oloupat přelijeme je horkou vodou a hned schladíme ve studené) nakrájet najemno a přidat spolu s ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty (bulharská kuchyně)

Smažený baklažán (tykvička) s rajčaty…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • farah.farah | 3. 3. 2014 21:59

    vyzkoušeno - jelikož jsem líná, tak jsem si to trochu zjednodušila - paprika již očištěná od semínek šla do pekáče spolu s baklažánem a po změknutí obojí rozmixováno i se slupkami - vše se dokonale rozmixovalo, tak že slupky nejsou znát. Přidala jsem sušená rajčata naložená v oleji. Mlask moc dobré, lepší po tom co se to přes noc rozleželo a česnek trochu ustoupil.

  • nelikucera | 20. 11. 2011 08:52

    Kjopolo je tradiční Bulharska pomazánka-dá se zavařovat ,můžete jí dat do plastových kelímku a do mrazáku .Můžete jí kombinovat s Balkánem ,s tavením sýrem ,s tvrdo vařeních vajec............:-)

  • Simča Sládková | 22. 1. 2010 21:26

    Mirko, to jsem moc ráda, že chutnalo. Tu pomazánku není nutné sníst najednou, Nechám ji v lednici klidně 4 - 5 dní a postupně mažeme a ujídáme. Zkus taky namazat na toasty, posypat sýrem a strčit na chvilku do trouby (do MW) zapéci.

  • Mirka Tonarova | 22. 1. 2010 20:18

    Je to vyborne, delala jsem to z jednoho lilku a dvou paprik, docela dost pro jednoho, na toustech to chutna znamenite, zkusila jsem to posypat parmezanem, taky dobre. Pridavam k mym oblibenym receptum z lilku. Mirka

  • Apina Hrbek | 17. 5. 2009 14:29

    Simco, tak jsem vcera udelala Kjopolo. Je to bajecne, jak jsem vedela uz predem. Jediny problem s tim byl, ze toho bylo moc pro dva lidi. Jak je znamo, pesto se da pripravit nejen z bazalky a tak jsem si rekla, ze zbytek Kjopola pouziji stejne jako pouzivam pesto, tedy na testovinu. Bylo to bajecne, zamichala jsem uvarenou testovinu s lilkem, pridala jsem strouhany parmesan, trochu jsem zamichala do jidla, zbytek jsem nasypala nahoru a byla z toho bajecna vecere.

  • Anna Vobroučková | 13. 5. 2009 17:31

    V letě vyzkouším z té cukety a dám vědět. Zatím díky.

  • ladislava staffenová | 12. 5. 2009 12:39

    Simčo - to vypadá skvěle, budu se muset přesvědčit :-D

  • Tereza J. | 12. 5. 2009 07:12

    Simčoooooooo, bodujeeeeeeeeeeeeš :)))

  • Simča Sládková | 12. 5. 2009 01:05

    Aničko, netuším jestli by to šlo z cuket nebo něčeho takovýho. Nikdy jsem to z ničeho jinýho nezkoušela..... Zkus to a napiš.... S.

  • Anna Vobroučková | 11. 5. 2009 16:48

    Nechá se baklažán něčím nahradit ?

  • Apina Hrbek | 9. 5. 2009 13:19

    Jsem rada, ze jsi sem tento recept dala Simi, jedla jsem neco podobneho u znamych a zapomela jsem se zeptat na recept. Je to nesmirne chutne. Diky.

  • Simča Sládková | 21. 8. 2008 13:26

    Včera jsem kjopolo udělala a už je skoro snězené. Vyzkoučejte, je to jediněčné!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Zelenina
Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Pomazánky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Česnek Ořechy Paprika Petrželka Rostlinný olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Autíčka k snídani

Autíčka k snídani

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Poslední sledované recepty

72
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Palačinka z trouby s…
71
Zimní minestrone
Zimní minestrone
68
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami
Čokoládová roláda s…
63
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
57
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se…

Zajímavé články

Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
AHA.cz Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo se objeví ve správný čas na správném místě a koho čeká hádka s partnerem?

Horoskop na další týden: Kdo se objeví ve správný čas na správném místě a koho čeká hádka s partnerem?

Ženy.cz Existuje láska na první pohled?

Existuje láska na první pohled?

Blesk.cz Uznávaný operní pěvec Milan Sulej (49) prožívá rodinné peklo: Pronásleduje ho matka! Jako miminko ho odkopla

Uznávaný operní pěvec Milan Sulej (49) prožívá rodinné peklo: Pronásleduje ho matka! Jako miminko ho odkopla

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se objeví ve správný čas na správném místě a koho čeká hádka s partnerem?

Horoskop na další týden: Kdo se objeví ve správný čas na správném místě a koho čeká hádka s partnerem?

Další doporučené recepty:

Kiwi řezy
Kiwi řezy
Kiwi smoothie
Kiwi smoothie
Kiwi-malina smoothie
Kiwi-malina smoothie
Klasická cmunda
Klasická cmunda
Klasická česnečka
Klasická česnečka
Klasická hovězí roláda
Klasická hovězí roláda
  • Recepty.cz
  • Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact