• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 800
      g baklažán
    • 400
      g paprika
    • 5
      stroužek česnek 4-5
    • 100
      g ořechy
    • 1
      dl rostlinný olej 0,75-1
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Papriky a baklažány opečeme. Baklažány dáme celé na plech do trouby a propícháme je špízovou (nebo pletací) jehlou, aby neexpolodovaly. Pak je pečeme doměkka. Papriky opečeme na suché plotýnce, až se udělají puchýře a pak je necháme v misce v mikroteňáku chvíli zapařit (cca 10 minut). Poté sloupneme opečenou tenkou kůžičku a vyčistíme zevnitř semínka. Oloupeme i baklažán a hmotu zevnitř pomixujeme s "masem" z paprik. Pokud není k dispozici mixér, je možno utlouct v hmoždíři nebo pomačkat najemno vidličkou. Pyré ochutíme česnekem, troškou octa a solí podle chuti. Tenkým pramínkem přilíváme olej za současného míchání či mixování. Nakonec vsypeme najemno nadrcené ořechy a při podávání na toustovém chlebě - světlém či tmavém podle vaší chuti - sypeme sekanou petrželkou.
2
**Poznámka:** Někdo má rád kjopolo s rajčaty, pak je možné oloupaná rajčata (aby šla lépe oloupat přelijeme je horkou vodou a hned schladíme ve studené) nakrájet najemno a přidat spolu s ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • farah.farah | 3. 3. 2014 21:59

    vyzkoušeno - jelikož jsem líná, tak jsem si to trochu zjednodušila - paprika již očištěná od semínek šla do pekáče spolu s baklažánem a po změknutí obojí rozmixováno i se slupkami - vše se dokonale rozmixovalo, tak že slupky nejsou znát. Přidala jsem sušená rajčata naložená v oleji. Mlask moc dobré, lepší po tom co se to přes noc rozleželo a česnek trochu ustoupil.

  • nelikucera | 20. 11. 2011 08:52

    Kjopolo je tradiční Bulharska pomazánka-dá se zavařovat ,můžete jí dat do plastových kelímku a do mrazáku .Můžete jí kombinovat s Balkánem ,s tavením sýrem ,s tvrdo vařeních vajec............:-)

  • Simča Sládková | 22. 1. 2010 21:26

    Mirko, to jsem moc ráda, že chutnalo. Tu pomazánku není nutné sníst najednou, Nechám ji v lednici klidně 4 - 5 dní a postupně mažeme a ujídáme. Zkus taky namazat na toasty, posypat sýrem a strčit na chvilku do trouby (do MW) zapéci.

  • Mirka Tonarova | 22. 1. 2010 20:18

    Je to vyborne, delala jsem to z jednoho lilku a dvou paprik, docela dost pro jednoho, na toustech to chutna znamenite, zkusila jsem to posypat parmezanem, taky dobre. Pridavam k mym oblibenym receptum z lilku. Mirka

  • Apina Hrbek | 17. 5. 2009 14:29

    Simco, tak jsem vcera udelala Kjopolo. Je to bajecne, jak jsem vedela uz predem. Jediny problem s tim byl, ze toho bylo moc pro dva lidi. Jak je znamo, pesto se da pripravit nejen z bazalky a tak jsem si rekla, ze zbytek Kjopola pouziji stejne jako pouzivam pesto, tedy na testovinu. Bylo to bajecne, zamichala jsem uvarenou testovinu s lilkem, pridala jsem strouhany parmesan, trochu jsem zamichala do jidla, zbytek jsem nasypala nahoru a byla z toho bajecna vecere.

  • Anna Vobroučková | 13. 5. 2009 17:31

    V letě vyzkouším z té cukety a dám vědět. Zatím díky.

  • ladislava staffenová | 12. 5. 2009 12:39

    Simčo - to vypadá skvěle, budu se muset přesvědčit :-D

  • Tereza J. | 12. 5. 2009 07:12

    Simčoooooooo, bodujeeeeeeeeeeeeš :)))

  • Simča Sládková | 12. 5. 2009 01:05

    Aničko, netuším jestli by to šlo z cuket nebo něčeho takovýho. Nikdy jsem to z ničeho jinýho nezkoušela..... Zkus to a napiš.... S.

  • Anna Vobroučková | 11. 5. 2009 16:48

    Nechá se baklažán něčím nahradit ?

  • Apina Hrbek | 9. 5. 2009 13:19

    Jsem rada, ze jsi sem tento recept dala Simi, jedla jsem neco podobneho u znamych a zapomela jsem se zeptat na recept. Je to nesmirne chutne. Diky.

  • Simča Sládková | 21. 8. 2008 13:26

    Včera jsem kjopolo udělala a už je skoro snězené. Vyzkoučejte, je to jediněčné!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Zelenina
Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Pomazánky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Česnek Ořechy Paprika Petrželka Rostlinný olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Doporučujeme

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

180
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
121
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
117
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
116
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
109
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Kiwi řezy
Kiwi řezy
Kiwi smoothie
Kiwi smoothie
Kiwi-malina smoothie
Kiwi-malina smoothie
Klasická cmunda
Klasická cmunda
Klasická česnečka
Klasická česnečka
Klasická hovězí roláda
Klasická hovězí roláda
  • Recepty.cz
  • Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact