• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • KFC podle mistra Rebensteigera
Napište svůj komentář k receptu

KFC podle mistra Rebensteigera

autor: Varan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
KFC podle mistra Rebensteigera
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuře celé, bez drobů
    • 1
      šálek hladká mouka
    • 1
      lžička paprika
    • 1
      lžička šalvěj drcená
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka česnek sušený
    • 1
      špetka sůl celerová, nebo na špičku nože mletých celerových semínek
    • hřebíček mletý, na špičku nože
    • koriandr na špičku nože
    • skořice na špičku nože
    • oregáno na špičku nože
    • tymián na špičku nože
    • majoránka na špičku nože
    • bazalka na špičku nože
    • olej na smažení (sojový či řepkový)
    • 2
      ks vejce celá
    • 1
      šálek kyselé mléko

Postup přípravy receptu

1
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete, rozpůlený podle hrudní kosti je nasekán na přibližně stejné kousky: křidélko s kouskem prsíček, zbytek prsíček a noha překrojená v kloubu.
2
Kusy naházíme do kyselého mléka s vejci a promícháme tak, aby slepičí kousky byly dobře pokryty. Rukou nebo sítkem vylovíme a vložíme do mísy s moukou s kořením. Poté maso přikryjeme okořeněnou moukou a opatrně promícháme, aby se na mase vytvořila poměrně silná kůrka z okořeněné mouky. Přebytečnou mouku oklepeme a maso vkládáme do oleje ve smažiči, předehrátém na 180 °C. Kousky musí být v oleji volně, nesmí se dotýkat, jinak se spečou dohromady a neprovaří. Smažíme asi 10 minut, až je kuře propečené ke kosti. Olej necháme odkapat zpět do smažiče a zbylý tuk z kuřete odsajeme papírovým ubrouskem. Pokud nemáte smažič s termostatem těžký, nejlépe poslouží litinový kastrol na mírném ohni postačí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americké KFC kuře

Americké KFC kuře

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • K | 5. 10. 2012 17:42

    Jojo hrubky sou hrozný, ale řekne mi sakra někdo, jestli je to kuře dobrý nebo ne? :D

  • L. | 12. 7. 2011 13:07

    Buďme rádi, že chlapec dělá hrubky. Kdyby byl v češtině skvělý, tak nedělá ve fast foodu a my nemáme jeho zkušenosti ;-)

  • Leonardo Da Vinci | 8. 4. 2007 10:11

    Jak malé děcka...XD Je to dobré jídlo...a o to tu jde. Jo! Tak! Tečka!

  • MartinV | 17. 2. 2007 10:18

    Pane Richarde, je rozdíl mezi překlepem a opravdovou chybou. Trapného tedy neshledávám nic. A proč si občas neodbočit od receptů, vždyť stolování je i společenská záležitost ;-)

  • Richard | 17. 2. 2007 09:49

    Milá Dichápu, že se můžete cítit pohoršena, zohledněte však prosím, že diskuse v několika posledních příspěvcích je naprosto mimo mísu, neřeší nic a neohleduplně tak zdržuje poměrně dost uživatelů. Mimochodem "mentorvoání" je Váš výmysl a zkomolenina, a až budete příště budit národ k jazykové úctě, přečtěte si po sobě, co píšete. Třeba to pak nevyzní tak trapně jako posledně.Ale abych zde netlachal zbytečně od věc i já, recept jsem vyzkoušel, jen příště zkusím ubrat některé koření (především šalvěj, hřebíček a majoránku). Díky za něj.

  • Di | 6. 1. 2007 14:11

    To je sice pravda, že tu nejde o pravopis. jenže ona se nám ta znalost pravopisu strašně rychle vytrácí. Neumí ho už ani děti ve školách, a to i středních a problémy mají dokonce i vysokoškoláci. O tom, co čteme někdy v novinách ani nemluvě. A pokud někdo "chytne" do oka sirové maso, příště, až to slovo bude psát, už mu ani nepřijde, že by měl napsat syrové. Takže Janu z VM chápu, byl to zkrátka jen povzdech, žádné mentorvoání. Ale nebuďme tak lhostejní k vlastnímu jazyku.

  • Jana V. | 6. 1. 2007 09:24

    Souhlasím s Janou,hrubky jsou děsné.Ale na druhou stranu je pravda,že v komentářích nejde o pravopis.A bez komentářů by tyhle stránky nebyly tak zajímavé.Jani,chce to prostě přehlížet.

  • Anonym | 5. 1. 2007 20:22

    Paní Jano z VM nehrajeme si tady na hrubky,ale na doporučení osvědčených receptů!!!Buďme rádi,že ty komentáře tady existují a dozvíme se klady i zápory,proto NEHLEDEJME HRUBKY!!!

  • Jana z VM | 3. 10. 2006 07:35

    Ach jo, to "sirové" maso ........

  • H. | 2. 10. 2006 21:03

    Milý Petře,pracuju v KFC a mohu ti říct jen to,že nám dovážejí sirové maso každý den a do mouky přidáváme speialní koření.

  • petr pluhař | 28. 9. 2006 08:08

    Zajímalo by mě jek to v tom KFC vlastně dělají, jestli z chlazených kuřecích kousků s tím, že to obalují až před vlastním smažením nebo zda pracují z předsmažených polotovarů. Je ale pravda, že to mají stejné u nás jeko třeba v Egyptě. Našel by se někdo kdo tuto technologii zná?

  • Anděla Sobotková | 2. 3. 2006 17:38

    Milá Darjo, chystám se vyzkoušet jeden z receptů KFC, oba jsou zde. Nevím, jak tedy postupovat a který je věrohodnější, tak nám napiš, jak to teda v tom KFC dělaj, hlavně nenápadně:-), aspoň kousíček receptu.

  • Darja | 7. 1. 2006 12:22

    V KFC jsem chvili delala brigadu a tak vim, ze toho koreni je v mouce opravdu hodne ;-) Kdyby se s masem provedl stejny postup jako kej ef si, tak mate na kureti i podobne krupave supinky :-)

  • Di | 1. 5. 2005 19:35

    Vůbec to není šílené, vždyť kořenící směsi obsahují také mnoho druhů koření. Maso také neobalujeme v koření, ale jen ho trochu přidáme do mouky. Zkusila jsem tento recept, připadal mi autentičtější než druhý uvedený, který obsahuje papriku. Koření, které nebylo doma, jsem vynechala (šalvěj, koriandr, celerová semínka). Vůně při smažení opravdu připomínala kuře v KFC. V hotovém výrobku nebylo koření skoro cítit - příště ho dám trochu více. Rozhodně nám chutnalo.

  • Angelina Xandreu | 11. 11. 2004 21:34

    je to silena kombinace koreni-tak akorat na paleni zahy!!!

  • Milan Hajžman | 14. 3. 2004 15:48

    Tak co je to kuře nebo slepice a smažíme nebo vaříme??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Fritování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cayenský pepř Česnek sušený Hladká mouka Hřebíček Koriandr Kuře Kyselé mléko Majoránka Olej Oregáno Paprika Pepř celý Pepř mletý Šalvěj Skořice Sůl Tymián Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Jablečné muffiny s tvarohem

Jablečné muffiny s tvarohem

Psí keksy

Psí keksy

Naše laskonky

Naše laskonky

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

47
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
44
Slávky na víně se salátem Choriatiki
Slávky na víně se…
38
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
38
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Šest let od svatby: Šedý vlk Langmajer a nestárnoucí Gondíková slavili na Korsice!

Šest let od svatby: Šedý vlk Langmajer a nestárnoucí Gondíková slavili na Korsice!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

  • Recepty.cz
  • KFC podle mistra Rebensteigera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact