• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • KFC podle mistra Rebensteigera
Napište svůj komentář k receptu

KFC podle mistra Rebensteigera

autor: Varan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
KFC podle mistra Rebensteigera
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuře celé, bez drobů
    • 1
      šálek hladká mouka
    • 1
      lžička paprika
    • 1
      lžička šalvěj drcená
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka česnek sušený
    • 1
      špetka sůl celerová, nebo na špičku nože mletých celerových semínek
    • hřebíček mletý, na špičku nože
    • koriandr na špičku nože
    • skořice na špičku nože
    • oregáno na špičku nože
    • tymián na špičku nože
    • majoránka na špičku nože
    • bazalka na špičku nože
    • olej na smažení (sojový či řepkový)
    • 2
      ks vejce celá
    • 1
      šálek kyselé mléko

Postup přípravy receptu

1
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete, rozpůlený podle hrudní kosti je nasekán na přibližně stejné kousky: křidélko s kouskem prsíček, zbytek prsíček a noha překrojená v kloubu.
2
Kusy naházíme do kyselého mléka s vejci a promícháme tak, aby slepičí kousky byly dobře pokryty. Rukou nebo sítkem vylovíme a vložíme do mísy s moukou s kořením. Poté maso přikryjeme okořeněnou moukou a opatrně promícháme, aby se na mase vytvořila poměrně silná kůrka z okořeněné mouky. Přebytečnou mouku oklepeme a maso vkládáme do oleje ve smažiči, předehrátém na 180 °C. Kousky musí být v oleji volně, nesmí se dotýkat, jinak se spečou dohromady a neprovaří. Smažíme asi 10 minut, až je kuře propečené ke kosti. Olej necháme odkapat zpět do smažiče a zbylý tuk z kuřete odsajeme papírovým ubrouskem. Pokud nemáte smažič s termostatem těžký, nejlépe poslouží litinový kastrol na mírném ohni postačí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americké KFC kuře

Americké KFC kuře

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • K | 5. 10. 2012 17:42

    Jojo hrubky sou hrozný, ale řekne mi sakra někdo, jestli je to kuře dobrý nebo ne? :D

  • L. | 12. 7. 2011 13:07

    Buďme rádi, že chlapec dělá hrubky. Kdyby byl v češtině skvělý, tak nedělá ve fast foodu a my nemáme jeho zkušenosti ;-)

  • Leonardo Da Vinci | 8. 4. 2007 10:11

    Jak malé děcka...XD Je to dobré jídlo...a o to tu jde. Jo! Tak! Tečka!

  • MartinV | 17. 2. 2007 10:18

    Pane Richarde, je rozdíl mezi překlepem a opravdovou chybou. Trapného tedy neshledávám nic. A proč si občas neodbočit od receptů, vždyť stolování je i společenská záležitost ;-)

  • Richard | 17. 2. 2007 09:49

    Milá Dichápu, že se můžete cítit pohoršena, zohledněte však prosím, že diskuse v několika posledních příspěvcích je naprosto mimo mísu, neřeší nic a neohleduplně tak zdržuje poměrně dost uživatelů. Mimochodem "mentorvoání" je Váš výmysl a zkomolenina, a až budete příště budit národ k jazykové úctě, přečtěte si po sobě, co píšete. Třeba to pak nevyzní tak trapně jako posledně.Ale abych zde netlachal zbytečně od věc i já, recept jsem vyzkoušel, jen příště zkusím ubrat některé koření (především šalvěj, hřebíček a majoránku). Díky za něj.

  • Di | 6. 1. 2007 14:11

    To je sice pravda, že tu nejde o pravopis. jenže ona se nám ta znalost pravopisu strašně rychle vytrácí. Neumí ho už ani děti ve školách, a to i středních a problémy mají dokonce i vysokoškoláci. O tom, co čteme někdy v novinách ani nemluvě. A pokud někdo "chytne" do oka sirové maso, příště, až to slovo bude psát, už mu ani nepřijde, že by měl napsat syrové. Takže Janu z VM chápu, byl to zkrátka jen povzdech, žádné mentorvoání. Ale nebuďme tak lhostejní k vlastnímu jazyku.

  • Jana V. | 6. 1. 2007 09:24

    Souhlasím s Janou,hrubky jsou děsné.Ale na druhou stranu je pravda,že v komentářích nejde o pravopis.A bez komentářů by tyhle stránky nebyly tak zajímavé.Jani,chce to prostě přehlížet.

  • Anonym | 5. 1. 2007 20:22

    Paní Jano z VM nehrajeme si tady na hrubky,ale na doporučení osvědčených receptů!!!Buďme rádi,že ty komentáře tady existují a dozvíme se klady i zápory,proto NEHLEDEJME HRUBKY!!!

  • Jana z VM | 3. 10. 2006 07:35

    Ach jo, to "sirové" maso ........

  • H. | 2. 10. 2006 21:03

    Milý Petře,pracuju v KFC a mohu ti říct jen to,že nám dovážejí sirové maso každý den a do mouky přidáváme speialní koření.

  • petr pluhař | 28. 9. 2006 08:08

    Zajímalo by mě jek to v tom KFC vlastně dělají, jestli z chlazených kuřecích kousků s tím, že to obalují až před vlastním smažením nebo zda pracují z předsmažených polotovarů. Je ale pravda, že to mají stejné u nás jeko třeba v Egyptě. Našel by se někdo kdo tuto technologii zná?

  • Anděla Sobotková | 2. 3. 2006 17:38

    Milá Darjo, chystám se vyzkoušet jeden z receptů KFC, oba jsou zde. Nevím, jak tedy postupovat a který je věrohodnější, tak nám napiš, jak to teda v tom KFC dělaj, hlavně nenápadně:-), aspoň kousíček receptu.

  • Darja | 7. 1. 2006 12:22

    V KFC jsem chvili delala brigadu a tak vim, ze toho koreni je v mouce opravdu hodne ;-) Kdyby se s masem provedl stejny postup jako kej ef si, tak mate na kureti i podobne krupave supinky :-)

  • Di | 1. 5. 2005 19:35

    Vůbec to není šílené, vždyť kořenící směsi obsahují také mnoho druhů koření. Maso také neobalujeme v koření, ale jen ho trochu přidáme do mouky. Zkusila jsem tento recept, připadal mi autentičtější než druhý uvedený, který obsahuje papriku. Koření, které nebylo doma, jsem vynechala (šalvěj, koriandr, celerová semínka). Vůně při smažení opravdu připomínala kuře v KFC. V hotovém výrobku nebylo koření skoro cítit - příště ho dám trochu více. Rozhodně nám chutnalo.

  • Angelina Xandreu | 11. 11. 2004 21:34

    je to silena kombinace koreni-tak akorat na paleni zahy!!!

  • Milan Hajžman | 14. 3. 2004 15:48

    Tak co je to kuře nebo slepice a smažíme nebo vaříme??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Fritování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cayenský pepř Česnek sušený Hladká mouka Hřebíček Koriandr Kuře Kyselé mléko Majoránka Olej Oregáno Paprika Pepř celý Pepř mletý Šalvěj Skořice Sůl Tymián Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Muffinky

Muffinky

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Mrkvové smoothie s jogurtem

Mrkvové smoothie s jogurtem

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
45
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
38
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
29
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Miss Czech Republic 2025 Linda Górecká: Rozchod s přítelem!

Miss Czech Republic 2025 Linda Górecká: Rozchod s přítelem!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • KFC podle mistra Rebensteigera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact