Vynikající tyčinky pro všechny mlsouny. Směs kešu másla, burisonů, lískových oříšků, slunečnicových a chia semínek je prostě skvělá, zvlášť když ji ochutíte medem a pomerančovou kůrou.
Čtvercovou formu vyložte pečicím papírem. Med, vanilku, polovinu kešú másla a 2/3 kokosového oleje rozpusťte v malém kastrolu. Sundejte z ohně a rychle vmíchejte burisony, nahrubo nasekané lískové oříšky, pomerančovou kůru, slunečnicová a chia semínka.
Směs nalijte do formy a rozprostřete v souměrné vrstvě až k okrajům. Nechte asi půl hodiny tuhnout v ledničce. Ztuhlou hmotu nakrájejte na tyčinky, mělo by jich být asi 16 kusů.
3
Zbylé kešú máslo i kokosový olej rozpusťte v kastrůlku. Konce tyčinek omočte v tekuté směsi, naskládejte na plech a nechte ztuhnout v ledničce, asi 20 minut. Tyčinky uchovejte do spotřebování v chladnu.