• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
Napište svůj komentář k receptu

Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      šálek mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička paprika
    • 1
      lžička šalvěj drcená
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka česnek sušený
    • 1
      špetka celerová sůl
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • 1
      špetka koriandr
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      špetka majoránka
    • bazalka
    • olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      šálek kyselé mléko

Postup přípravy receptu

1
Jedním z nejslavnějších jídel vzniklých v Americe je beze sporu kuře smažené po jižansku proslavené jako Kentucky Fried Chicken plukovníkem kentucké Národní gardy ve výslužbě Harlanem Sandersem. Jeho předpis obsahující tajnou směs dvanácti koření je založen na tradiční přípravě kuřat černošskými kuchařkami na jižanských plantážích. Na rozdíl od evropských smažených kuřat, obalovaných ve strouhance, je jižanské kuře namáčeno do vajec rozkvedlaných s kyselým mlékem a pak obalených v okořeněné mouce.
2
Můj předpis, který jsem vyzkoušel a prvně použil v restauraci PittyPats Porch v Atlantě ve státu Georgie začátkem sedmdesátých let používá na rozdíl od milého plukovníka patnáct druhů koření mimo soli. Hlavními přísadami jsou, tak jako v plukovníkově receptu, šalvěj a sladká paprika španělského typu, tedy více barvivá a méně voňavá než maďarská. Rozpočet uvádím podle amerického zvyku s přísadami odměřovanýmí, nikoliv váženými. Pokud dodržujete základní proporce, přesné dávky koření nejsou příliš důležité, můžete si je upravit podle své chuti.
3
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na devět kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete , rozpůlený podle hrudní kosti je nasekán na přibližně stejné kousky: křidélko s kouskem prsíček, zbytek prsíček, a noha překrojená v kloubu.. Kusy naházíme do kyselého mléka s vejci a promícháme, tak aby slepičí kousky byly dobře pokryty. Rukou, nebo sítkem vylovíme a vložíme do mísy s moukou s kořením. Druhou, tou suchou rukou, pak maso přikryjeme okořeněnou moukou a opatrně promícháme , aby se na mase vytvořila poměrně silná kůrka z okořeněné mouky. Přebytečnou mouku oklepáme a maso vkládáme do oleje ve smažiči, předehrátým na 180 stupňů Celsia (350 F). Kousky musí být v oleji volně, nesmí se dotýkat, jinak se spečou dohromady a neprovaří. Smažíme asi deset minut, až je kuře propečené až ke kosti.. Olej necháme odkapat zpátky do smažiče a koušky ješte oklepeme papírovým ubrouskem. Nejlépe smažené kuře chutná rovnou z oleje, ale I!
4
kuře na teple držené či studené je lahůdkou.
5
Pokud nemáte smažič s termostatem těžký, nejlépe litinový kastrol na mírném ohni postačí. Správnou teplotu zjistíte vhozením drobku moučného obalu do oleje, Když plave na hladině a je obklopen závojem šumících bublinek páry, je olej správné teploty. Jestliže smažíte větší množství slepic, je nutno sbírat drobky sítkem jinak se v oleji přepálí a trplá chuť spáleniny se přenese na kuřecí kousky
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kentucký guláš

Kentucký guláš

Chicken Fingers

Chicken Fingers

Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)

Butter chicken (máslové kuře) s flat…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M | 8. 2. 2014 20:11

    Vůbec to nebylo špatné, ale bohužel jsem to měl bez šalvěje a oregana. Příště taky udělám trochu hustší nálev z kyselého mléka, aby výsledný obal byl o něco tlustší. Takhle mi vytékala ven šťáva z masa a místy byla kůrka opravdu tenká. Ale jinak naprosto výborný recept .Díky

  • Mirka | 6. 10. 2013 05:16

    Toto je pravy recept z KFC :-) :-) :-) Americké kuře á la KFC marinované v jogurtu Suroviny pro 4 porce: 4 plátky kuřecích prsíček 350-500 ml podmáslí nebo bílého jogurtu 150g hladké mouky ½ lžičky soli ½ lžičky sladké papriky 1 lžička steakového koření ½ lžičky pepře 1 lžička sušeného česneku ½ lžičky koření Gyros ½ lžičky grilovacího koření

  • Mirka | 6. 10. 2013 05:13

    "all purpose flour" je mouka hladka, ne polohruba! :'(

  • I. Rebensteiger | 1. 12. 2011 22:35

    mouka je "all purpose", tedy polohrubá v Česku

  • reny22 | 18. 2. 2011 18:15

    Dobrý den, jaká mouka prosím ??? Hladká nebo polohrubá ? Nebo snad hrubá ? :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Návštěva Dobrůtka USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cayenský pepř Celerová sůl Česnek sušený Hřebíček mletý Koriandr Kuřecí maso Kyselé mléko Majoránka Mouka Olej Oregáno Paprika Pepř celý Pepř mletý Šalvěj Skořice Sůl Tymián Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Míchaná vejce s avokádem

Míchaná vejce s avokádem

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

48
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
24
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
23
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Zvláštní odhalení na parte!

Jiří Krampol (†87): Zvláštní odhalení na parte!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact