Keksy dáme do hrubšího silonového sáčku, který na vále krásně poválcujeme válečkem, až jsou uvnitř sáčku pouze jemné drobky. Ze všech surovin pak (bez kokosu) vypracujeme vláčnější těsto. Pokud se zdá těsto stále suché, přilejeme ještě trošku kávy nebo rumu. Dáme do chladna odpočinout - na 2 hod., až vsáknou drobky tekutiny. Mezitím vyšleháme do pěny z uvedených přísad krém. Těsto pak rozdělíme na 3-4 kusy. Na vál rovnoměrně rozprostřeme kokos a na něm každý kus vyválíme na tenčí, pokud možno obdélníkový plát, který poté natřeme chladným krémem a opatrně svineme po delší straně do rolády. Hotové ještě pořádně v kokosu převálíme a uložíme do chladna v alobalu. Krájíme ostrým nožem roládky.
2
**Poznámka**: záměrně na toto cukroví používám keksy, protože z piškotů se těsto moc drolilo. Roláda se dlouhodobě drží na špici vánočního cukroví naší rodiny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Majka Rončáková
|27. 11. 2007 14:16
Dělám to taky z piškotů, ale rumu dávám mnohem více, protože už nemám doma malé dítě a taky to všem nejvíce chutná a nedrolí se to. Dá se taky přidat čaj.