Na olivovém oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, poté pridáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí pridáme červené víno, sekaná rajčata, trochu passaty (nebo kečupu pokud není) podle chuti, sůl, pepř a oregáno. Na mírném plameni povaříme cca 20 minut. Masová směs by měla být spíše hustší a neměla by téct.
2
Zatímco se masová směs vaří, připravíme si sýrovou omáčku. Dáme vařit je smetanu na vaření, kterou doplníme mlékem, tak abychom toho měli půl litru. V horkém mléku nejprve rozpustíme tavený sýr a potom trochu zahustíme hladkou moukou a přidáme muškátový oříšek a trochu soli a vaříme až omáčka zhoustne. Sudáme omáčku z ohně, přidáváme nastrouhaný sýr (gouda nebo jiný tučný sýr) a mícháme až se úplně rozpustí. Výsledkem by mela být hustší omáčka.
3
Pekáček vymažeme olivovým olejem a nejprve dáme vrstvyu masové směsi. Na ni dáme první vrstvu lasagni, na ni opět vrstvu masové směsi a na ni sýrovou omáčku. Pokračujeme vrstvou lasagni, masovou směsí, sýrovou omáčkou, atd. Kočíme vrstvou lasagní, na kterou ještě dáme vrstvu sýrové omáčky, zasypeme nastrouhaným sýrem a poklademe plátky mozarelly. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200°C približně 35-40 minut dokud není sýr mírně dozlatova.