• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kejpíkovy lasagne
Napište svůj komentář k receptu

Kejpíkovy lasagne

autor: KejPi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kejpíkovy lasagne
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g lasagne Např. Panzani
    • olivový olej
    • 125
      g sýr gouda
    • 125
      g mozzarella
  • Masová směs
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      ks cibule střední
    • 4
      stroužek česnek podle chuti
    • passata podle chuti
    • oregáno
    • sůl
    • 4
      lžíce červené víno
    • pepř mletý Ideální je čerstvě namletý
    • 1
      plechovka sekaná rajčata ta větší (cca 140g)
  • Sýrová omáčka
    • 1
      kelímek smetana na vaření
    • 150
      ml mléko Smetana + mléko = 1/2 litru
    • 4
      ks tavený sýr smetanový
    • 125
      g sýr gouda
    • muškátový oříšek
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Na olivovém oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, poté pridáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí pridáme červené víno, sekaná rajčata, trochu passaty (nebo kečupu pokud není) podle chuti, sůl, pepř a oregáno. Na mírném plameni povaříme cca 20 minut. Masová směs by měla být spíše hustší a neměla by téct.
2
Zatímco se masová směs vaří, připravíme si sýrovou omáčku. Dáme vařit je smetanu na vaření, kterou doplníme mlékem, tak abychom toho měli půl litru. V horkém mléku nejprve rozpustíme tavený sýr a potom trochu zahustíme hladkou moukou a přidáme muškátový oříšek a trochu soli a vaříme až omáčka zhoustne. Sudáme omáčku z ohně, přidáváme nastrouhaný sýr (gouda nebo jiný tučný sýr) a mícháme až se úplně rozpustí. Výsledkem by mela být hustší omáčka.
3
Pekáček vymažeme olivovým olejem a nejprve dáme vrstvyu masové směsi. Na ni dáme první vrstvu lasagni, na ni opět vrstvu masové směsi a na ni sýrovou omáčku. Pokračujeme vrstvou lasagni, masovou směsí, sýrovou omáčkou, atd. Kočíme vrstvou lasagní, na kterou ještě dáme vrstvu sýrové omáčky, zasypeme nastrouhaným sýrem a poklademe plátky mozarelly. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200°C približně 35-40 minut dokud není sýr mírně dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty

Lasagne s pestem, ricottou a sušenými…

Tradiční italské lasagne

Tradiční italské lasagne

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Pokrmy Hovězí Mleté Z těstovin Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Lasagne Mléko Mleté maso - hovězí Mozzarella Muškátový oříšek Olivový olej Oregáno Passata Pepř mletý Sekaná rajčata Smetana na vaření Sůl Sýr Gouda Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Tuňákový salát s cottage sýrem

Tuňákový salát s cottage sýrem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Lívanečky po našem - kynuté

Lívanečky po našem - kynuté

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

52
Švestková povidla
Švestková povidla
37
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
25
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
23
Jablečná buchta
Jablečná buchta
22
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Kefírový koláč
Kefírový koláč
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…
Kefírový koláč s ořechy
Kefírový koláč s ořechy
Keksová roláda
Keksová roláda
Kelímková bábovka z jogurtu
Kelímková bábovka z jogurtu
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
  • Recepty.cz
  • Kejpíkovy lasagne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact