Mleté maso smícháme s vajíčkem, strouhankou, vodou nebo mlékem, osolíme, prolisujeme do toho česnek, přidáme nasekanou cibuli, oregáno a špetku skořice. Utvoříme placičky (asi jako karbanátky), pomoučníme, rychle osmahneme na oleji.
2
Přendáme do pekáčku, přidáme rajčata a pečeme v troubě doměkka. V průběhu pečení podlijeme vínem, šťávu dochutíme citronovou šťávou a špetkou skořice.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vojtěch Kočí
|12. 12. 2004 15:32
Děkujeme za výborný recept, udělali jsme pouze maličké úpravy a to místo rajčat z konzervy jsme použili čerstvá a pro dochucení jsme na závěr použili dvě lžíce medu. K množství, dal jsem jedno vejce, strouhanku tak, aby došlo k zahuštění masa, asi 1dcl mléka, 4stroužky česneku, 1/2 větší cibule.Jako přílohu jsme použili hranolky, ozdoba čerstvá zelenina.
Anonym
|8. 3. 2004 11:48
Recept vypada skvele, ale nepisete u niceho mnozstvi......