Ingredince vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku velká, barva kůrky střední (pekárna Vega, Eta Sympatic apod.). Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
2
Výsledek - výborný grahamový, jemný chléb, s tímto poměrem surovin obrovský (celková hmotnost cca 1,4 kg). Doporučuji případně upravit množství surovin dle možností konkrétní pekárny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Já
|30. 7. 2011 13:57
Skvělý chléb
Mirka G.
|2. 2. 2008 15:03
Dnes ráno ma v pekárni čakal tento krásny chlebík. Veľmi sa vydaril. Určite ho ešte upečiem.
Maruš
|1. 10. 2006 15:07
Anndy,zkoušela jsem poprvé rychlý program a chlebík podle Vašeho receptu.Vodu jsem dala vlažnou,suš.mléko,,mouku hladkou a celozrnou pšeničnou,půl kostky čerstvého droždí jsem rozdrobila nahoru do důlku v mouce.Chlebík se povedl,má na řezu trochu jinou strukturu,než na základní program.Má takové větší oka po kynutí..Děkuji za recept,určitě zas upeču.
IVANA SEDOVA
|30. 9. 2006 08:57
VÝBORNÝ!!!Je jemnější a mekčí,díky podmáslí,než chléb s vodou...děkuji za další mňam chlebík...dávám 1*
Maruš
|24. 9. 2006 09:51
Na chleba jsem použila podmáslí,povedl se a chutnal nám.Chtěla jsem ho zvážit,ale rodina se ihned do něj pustila,tak jsem to nestihla.Anndy,dík za recept,taky vyzkouším.Mléko je myšleno určitě sušené.Lidko,Vy pište,ať Ježíšek šetří a pak se nevymlouvá.
Monika2
|24. 9. 2006 09:33
Loni jsme vybírali pekárnu a vyhrála ETA Harmony, dají se v ní péct největší-mám dva pubertální jedlíky. Je to skvělá věc, nejen na chleby, ale kynuté těsto je z ní pohádkově nadýchané.Např. jsem v ní zadělávala i na pražský koláč, buchtičky, knedlíky...Z chlebů u nás vedou slunečnicový a podmáslový a sladký s rozinkami a ořechy. Už si bez ní nedokážu představit domácnost. Kupovat pečivo jsem nepřestala, ono se to domácí dětem občas přejedlo. Teď peču cca 2-3 krát týdně a k tomu někdy zadělám na sladké o víkendu. Domácí chlebík se mi také osvědčil jako dárek.
Danuše Bednářová
|23. 9. 2006 21:22
Anndy, děkuji za návod a rady. S tím droždím je to dobrá vychytávka.
Danuše Bednářová
|23. 9. 2006 21:12
Podívejte se, prosím, do diskuse na téma "domácí pekárna". Je tam i doporučení na www stránky přímo o domácích pekárnách. Přeji šťastnou ruku při výběru.
Lidka Kábrtová
|23. 9. 2006 18:37
Já si snad o pekárnu napíšu Ježíškovi....
IVANA SEDOVA
|23. 9. 2006 10:44
pí. Bednářová,mám prosbu,jakou máte pekárnu?chci si nějakou koupit a pořád váhám.vy máte tak úžasné recepty,které bych chtěla vyzkoušet,ale nevím,zda to ta koupená pekárna vše zvládne,hlavně ty programy,asi každá takové nemá.děkuji předem
Anndy KV
|22. 9. 2006 22:07
Na rychlý program (Quick) pečeme tento chlebík:350ml vody2 lžičky cukru1,5 lžičkypolotučného mléka nebo 2 lžíce sušené bramborové kaše2,5 lžičky soli2 lžičky kmínu2 lžičky octa2 lžičky oleje2,5 lžičky semínek 250g hladké mouky250g celozrnné žitné nebo pšeničné1,5 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 (21g)čerstvéhoV zásadě se dá péct vícero chlebíků na rychlý program, ale musí být minimálně 1/2 mouky hladké a vždy více droždí (viz.recept)
Danuše Bednářová
|22. 9. 2006 15:29
Na Sprint peču snad jen bílé chleby, a to ještě občas. A Ultra rychlé programy mne zatím nezlákaly. Ale ráda se nechám přesvědčit dobrými zkušenostmi:-)
Maruš
|22. 9. 2006 13:42
Děkuji za recept,už na to jdu!Mám Etu Harmony,potřebovala jsem recept na nějaký větší chleba,kteký je už vyzkoušenýPekárna má zvládnout bochník o váze 1,5kg..A Vaše jméno,to je značka kvality.A můžu poprosit o vložení receptu na chlebík,který se peče na rychlý program Spint a Ultra rychlý?Nebo můžu zkusit už některý ze zde uvedených?Toho se ještě bojím,nevím jaký by byl výsledek.Děkuji moc.