Děkuji za recept na báječný moučník, který se dá upéct i bez vajec. A opravdu chutná po kefíru. Pro Michaelu: já jsem použila jahodový kefír – balení 450 ml a na to množství mouky to bylo tak akorát, možná bych i trochu mouky ubrala a příště použila polohrubou, která je podle mě na pečení lepší. Těsto mělo po kefíru krásnou růžovou barvu, po upečení ji ale bohužel ztratilo. Do těsta jsem dala rozinky. Pekla jsem to cca. 40 min. na 180 C.Musíš to zkoušet špejlí.Prcku, díky za skvělý nápad s „prošívanou dekou“. Krásně to vypadá a tvaroh dodal moučníku báječnou chuť. Akorát jsem do tvarohu nedala vejce a myslím, že to vůbec nevadilo.
kolik mám dát toho kefíru.viděla jsem balení 350ml i 500ml.mam strach,aby buchta nebyla moc řídká.díky míša
z těchto kefírových řezů jde ještě udělat prošívanou deku když před pečením těsto postříkáme ve tvaru mřížek tvarohem rozdělaným s cukrem vejcem a trochu mléka.