• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kefírové lívance
Napište svůj komentář k receptu

Kefírové lívance

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 55
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kefírové lívance
Kefírové lívance
Kefírové lívance
Kefírové lívance
Kefírové lívance
3fotografie
Nahrát fotku
 

Lívance

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení kefír 500 ml
    • 1,50
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a ihned smažíme lívance.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Kefírové vdolky s parádou

Kefírové vdolky s parádou

Broskvové (meruňkové) lívance

Broskvové (meruňkové) lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jolana.klimesova | 29. 5. 2014 14:03

    Lívance jsou vynikající, potřebovala jsem upotřebit zkyslé kravské mléko, co nám zbylo v lednici a nemohla jsem zvolit lepší variantu. Podávali jsme s rybízovou marmeládou, syté a chutné!

  • Lenka | 4. 11. 2013 18:26

    Lívanečky jsou perfektní,jen jsem kefír naředila trochou mléka a přidala špetku soli ;-)

  • Kamila B.
    Kamila B. | 23. 9. 2013 08:37

    Skvělé rychlé nadýchané lívance! 8-)

  • HarinkaR | 21. 9. 2013 17:26

    skvělé

  • Kinka11
    Kinka11 | 4. 7. 2013 16:20

    Skvělý recept, znám ho od babičky. My si k němu děláme merindu - smetanu ke šlehání a rozmačkané borůvky - osladit. Lívance k tomu přikusujeme a je to mňamka! :-)

  • Hanach
    Hanach | 22. 3. 2013 20:26

    Výborné a rychlé, už jsem je dělala několikrát a zase se k nim ráda vrátím. S vločkami jsou vynikající, nahradila jsem část moukou špaldovou a pohankovou. Všem moc chutnali :-)

  • cihlik | 11. 2. 2013 09:42

    kefir lze velmi snadno rychle pripravit z jakehokoliv Bio mleka pridanim pro-bio kultury - napriklad actimelu ;-) ....pak staci par dni v lednicce, bakterie se pomnozi a mate uzasny kefir hned ;-)

  • no-niki | 5. 2. 2013 09:07

    Lívance chutnají skvěle a jejich příprava je snadná! Super! Už jiné dělat nebudu :-)

  • Walkyrka | 22. 1. 2013 20:19

    Koupíš kvalitní mléko s vysokým obsahem tuku a necháš ho přes noc kysnout. Kefír není nic jiného než kyselé mléko. POZOR!!! Mléko nesmí být trvanlivé, to totiž hořkne. Báječně se osvědčilo plnotučné K-Classic, to v té plastové láhvi. Cena je asi 20 Kč za litr.

  • co te to zajíma | 31. 10. 2012 09:36

    :'(

  • jmuell1 | 8. 7. 2012 19:47

    Rychlé, snadné a výborné! Díky za recept, určitě budu opakovat!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 6. 2011 12:22

    Sisinko, dej 1 kefír - 500 ml ;-)

  • Sisinka83 | 7. 6. 2011 11:48

    Chci se zeptat jak velký kefír použít? 1 litr?

  • Eva R. | 27. 11. 2009 15:34

    Dělám je docela často, děti je mají rády a je to rychlá večeře. Část polohrubé mouky (asi 40-50 g) nahrazuji moukou celozrnnou. Na chuti to neubere a je to o něco zdravější :-)

  • Hana Kvasnicova | 4. 3. 2009 13:25

    Dělala jsem je dnes na oběd i s těma ovesnýma vločkama....byly výborné,jen příště je musím udělat ze dvou dávek. Natřela jsem je povidly s pomazánkovým máslem...a byla to mňamka.Dávám za 1*

  • Hana Kvasnicova | 4. 3. 2009 13:24

    Dělala jsem je dnes na oběd i s těma ovesnýma vločkama....byly výborné,jen příště je musím udělat ze dvou dávek. Natřela jsem je povidly s pomazánkovým máslem...a byla to mňamka.Dávám za 1*

  • Mirka | 8. 9. 2007 08:41

    výborné,jen do těsta přidávám ovesné vločky .. klidně nahradit polovinu mouky ( dálám to od oka ).Pak je potírám marmoškou a bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.. mňam

  • Jana J. | 28. 8. 2006 15:12

    a můžete mi prosím poradit, jak děláte domácí kefír ???

  • Ivana V. | 28. 7. 2006 14:23

    Nejlepší je ten kefír, co si uděláte sami doma :-) My už ani jiný nepoužíváme a lívance děláme jen s kefírem :-) Navíc na ně ani nepoužíváme sodu, stačí nechat těsto tak půl hodinky pracovat a kefír si v něm bublinky nadělá sám.

  • Helena Milcová | 5. 6. 2006 17:42

    Ahoj všichni, právě na to jdeme!!! Až zjistíme, jaký kefír je nejlepší, hned Vám všem dáme vědět!!! Tak dobrou chuť, pí. Helenka a p. Přemek z Plzně

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Lívance
Pokrmy Sladké Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jedlá soda Kefír Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Černý kuba

Černý kuba

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

41
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
36
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
35
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z…
29
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
28
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Kefírová bábovka
Kefírová bábovka
Kefírová buchta od Camm
Kefírová buchta od Camm
Kefírová kokosová buchta (koláč) - píchaná
Kefírová kokosová buchta (koláč) -…
Kefírové vdolky s parádou
Kefírové vdolky s parádou
Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem
Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem
Kefírový chléb
Kefírový chléb
  • Recepty.cz
  • Kefírové lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact