Lívance jsou vynikající, potřebovala jsem upotřebit zkyslé kravské mléko, co nám zbylo v lednici a nemohla jsem zvolit lepší variantu. Podávali jsme s rybízovou marmeládou, syté a chutné!
Lívanečky jsou perfektní,jen jsem kefír naředila trochou mléka a přidala špetku soli ;-)
Skvělý recept, znám ho od babičky. My si k němu děláme merindu - smetanu ke šlehání a rozmačkané borůvky - osladit. Lívance k tomu přikusujeme a je to mňamka! :-)
Výborné a rychlé, už jsem je dělala několikrát a zase se k nim ráda vrátím. S vločkami jsou vynikající, nahradila jsem část moukou špaldovou a pohankovou. Všem moc chutnali :-)
kefir lze velmi snadno rychle pripravit z jakehokoliv Bio mleka pridanim pro-bio kultury - napriklad actimelu ;-) ....pak staci par dni v lednicce, bakterie se pomnozi a mate uzasny kefir hned ;-)
Lívance chutnají skvěle a jejich příprava je snadná! Super! Už jiné dělat nebudu :-)
Koupíš kvalitní mléko s vysokým obsahem tuku a necháš ho přes noc kysnout. Kefír není nic jiného než kyselé mléko. POZOR!!! Mléko nesmí být trvanlivé, to totiž hořkne. Báječně se osvědčilo plnotučné K-Classic, to v té plastové láhvi. Cena je asi 20 Kč za litr.
:'(
Dělám je docela často, děti je mají rády a je to rychlá večeře. Část polohrubé mouky (asi 40-50 g) nahrazuji moukou celozrnnou. Na chuti to neubere a je to o něco zdravější :-)
Dělala jsem je dnes na oběd i s těma ovesnýma vločkama....byly výborné,jen příště je musím udělat ze dvou dávek. Natřela jsem je povidly s pomazánkovým máslem...a byla to mňamka.Dávám za 1*
Dělala jsem je dnes na oběd i s těma ovesnýma vločkama....byly výborné,jen příště je musím udělat ze dvou dávek. Natřela jsem je povidly s pomazánkovým máslem...a byla to mňamka.Dávám za 1*
výborné,jen do těsta přidávám ovesné vločky .. klidně nahradit polovinu mouky ( dálám to od oka ).Pak je potírám marmoškou a bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.. mňam
a můžete mi prosím poradit, jak děláte domácí kefír ???
Nejlepší je ten kefír, co si uděláte sami doma :-) My už ani jiný nepoužíváme a lívance děláme jen s kefírem :-) Navíc na ně ani nepoužíváme sodu, stačí nechat těsto tak půl hodinky pracovat a kefír si v něm bublinky nadělá sám.
Ahoj všichni, právě na to jdeme!!! Až zjistíme, jaký kefír je nejlepší, hned Vám všem dáme vědět!!! Tak dobrou chuť, pí. Helenka a p. Přemek z Plzně