• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kefírové lívance
Napište svůj komentář k receptu

Kefírové lívance

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 55
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kefírové lívance
Kefírové lívance
Kefírové lívance
Kefírové lívance
Kefírové lívance
3fotografie
Nahrát fotku
 

Lívance

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení kefír 500 ml
    • 1,50
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a ihned smažíme lívance.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Kefírové vdolky s parádou

Kefírové vdolky s parádou

Vegan lívance

Vegan lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jolana.klimesova | 29. 5. 2014 14:03

    Lívance jsou vynikající, potřebovala jsem upotřebit zkyslé kravské mléko, co nám zbylo v lednici a nemohla jsem zvolit lepší variantu. Podávali jsme s rybízovou marmeládou, syté a chutné!

  • Lenka | 4. 11. 2013 18:26

    Lívanečky jsou perfektní,jen jsem kefír naředila trochou mléka a přidala špetku soli ;-)

  • Kamila B.
    Kamila B. | 23. 9. 2013 08:37

    Skvělé rychlé nadýchané lívance! 8-)

  • HarinkaR | 21. 9. 2013 17:26

    skvělé

  • Kinka11
    Kinka11 | 4. 7. 2013 16:20

    Skvělý recept, znám ho od babičky. My si k němu děláme merindu - smetanu ke šlehání a rozmačkané borůvky - osladit. Lívance k tomu přikusujeme a je to mňamka! :-)

  • Hanach
    Hanach | 22. 3. 2013 20:26

    Výborné a rychlé, už jsem je dělala několikrát a zase se k nim ráda vrátím. S vločkami jsou vynikající, nahradila jsem část moukou špaldovou a pohankovou. Všem moc chutnali :-)

  • cihlik | 11. 2. 2013 09:42

    kefir lze velmi snadno rychle pripravit z jakehokoliv Bio mleka pridanim pro-bio kultury - napriklad actimelu ;-) ....pak staci par dni v lednicce, bakterie se pomnozi a mate uzasny kefir hned ;-)

  • no-niki | 5. 2. 2013 09:07

    Lívance chutnají skvěle a jejich příprava je snadná! Super! Už jiné dělat nebudu :-)

  • Walkyrka | 22. 1. 2013 20:19

    Koupíš kvalitní mléko s vysokým obsahem tuku a necháš ho přes noc kysnout. Kefír není nic jiného než kyselé mléko. POZOR!!! Mléko nesmí být trvanlivé, to totiž hořkne. Báječně se osvědčilo plnotučné K-Classic, to v té plastové láhvi. Cena je asi 20 Kč za litr.

  • co te to zajíma | 31. 10. 2012 09:36

    :'(

  • jmuell1 | 8. 7. 2012 19:47

    Rychlé, snadné a výborné! Díky za recept, určitě budu opakovat!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 6. 2011 12:22

    Sisinko, dej 1 kefír - 500 ml ;-)

  • Sisinka83 | 7. 6. 2011 11:48

    Chci se zeptat jak velký kefír použít? 1 litr?

  • Eva R. | 27. 11. 2009 15:34

    Dělám je docela často, děti je mají rády a je to rychlá večeře. Část polohrubé mouky (asi 40-50 g) nahrazuji moukou celozrnnou. Na chuti to neubere a je to o něco zdravější :-)

  • Hana Kvasnicova | 4. 3. 2009 13:25

    Dělala jsem je dnes na oběd i s těma ovesnýma vločkama....byly výborné,jen příště je musím udělat ze dvou dávek. Natřela jsem je povidly s pomazánkovým máslem...a byla to mňamka.Dávám za 1*

  • Hana Kvasnicova | 4. 3. 2009 13:24

    Dělala jsem je dnes na oběd i s těma ovesnýma vločkama....byly výborné,jen příště je musím udělat ze dvou dávek. Natřela jsem je povidly s pomazánkovým máslem...a byla to mňamka.Dávám za 1*

  • Mirka | 8. 9. 2007 08:41

    výborné,jen do těsta přidávám ovesné vločky .. klidně nahradit polovinu mouky ( dálám to od oka ).Pak je potírám marmoškou a bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.. mňam

  • Jana J. | 28. 8. 2006 15:12

    a můžete mi prosím poradit, jak děláte domácí kefír ???

  • Ivana V. | 28. 7. 2006 14:23

    Nejlepší je ten kefír, co si uděláte sami doma :-) My už ani jiný nepoužíváme a lívance děláme jen s kefírem :-) Navíc na ně ani nepoužíváme sodu, stačí nechat těsto tak půl hodinky pracovat a kefír si v něm bublinky nadělá sám.

  • Helena Milcová | 5. 6. 2006 17:42

    Ahoj všichni, právě na to jdeme!!! Až zjistíme, jaký kefír je nejlepší, hned Vám všem dáme vědět!!! Tak dobrou chuť, pí. Helenka a p. Přemek z Plzně

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Lívance
Pokrmy Sladké Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jedlá soda Kefír Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Bramborovo-květákové placičky

Bramborovo-květákové placičky

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

22
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
20
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
16
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
16
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
14
Havlův burgundský guláš
Havlův burgundský guláš

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Kefírová bábovka
Kefírová bábovka
Kefírová buchta od Camm
Kefírová buchta od Camm
Kefírová kokosová buchta (koláč) - píchaná
Kefírová kokosová buchta (koláč) -…
Kefírové vdolky s parádou
Kefírové vdolky s parádou
Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem
Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem
Kefírový chléb
Kefírový chléb
  • Recepty.cz
  • Kefírové lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact