Vejce dáme do mísy, rozmícháme je s cukry, přilijme kefír a olej, přisypeme mouku s kokosem a kypřidlem a dobře promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů do zrůžovění okrajů. Vyzkoušíme špejlí.
2
Do ještě teplé buchty uděláme špejlí bez hrotu dírky. Čím víc tím líp, protože o to tu běží. :-) Chceme, aby nám poleva zatékala dírkami do buchty.
3
Poleva:
4
Máslo si rozpustíme v kastrolku, přisypeme kakao a cukr a metličkou dobře promícháme. Horkou vodu nebo rum přidáváme po lžících na požadovanou hustotu. Poleva by měla být trochu tekutější, aby zatékala do dírek v buchtě.
5
Polevu na buchtu nalijeme a rozetřeme. Po částečném vstřebání zasypeme kokosem. A je to. :-)
6
Těsto není příliš sladké, ale sladkost nám nahradí poleva.
kokos, rum a čokoláda... buchta krásně vláčná a nenáročná... mňam :-)
Eva
|25. 8. 2016 05:56
Vyborna a velmi rychla buchta. Polevu zkusim dat i na pernik, ta se osvedcila a je skvela.
Magda
|4. 1. 2016 14:57
Je to výborná a jednoduchá buchta, kterou budu dělat častěji a za recept jsem fakt ráda. Jó a posypala jsem jí kokosem smíchaným s magotkou :-P moooooooc dobré.
Výborná. Udělala jsem změnu, že místo prdopeče (přítel ho teď nesmí) jsem dala jedlou sodu, vynechala kokos a do těsta přistrouhala 2 jablíčka. Určitě udělám znova :-)