• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kefírová buchta IV.
Napište svůj komentář k receptu

Kefírová buchta IV.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kefírová buchta IV.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      sklenice rostlinný olej Vegetol
    • 1
      ks kefír nebo acidofilní mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Suroviny promícháme, nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a pečeme na 200 °C.
2
Do těsta můžeme dát celá jádra z vlašských ořechů, kandované ovoce nebo čtyři středně velká nastrouhaná jablka. Mame tak pokaždé jinou buchtu. S čokoládovou polevou a kopečkem šlehačky na každém kousku můžeme vyrobit i sváteční moučník pro návštěvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Kefírová kokosová buchta (koláč) - píchaná

Kefírová kokosová buchta (koláč) -…

Kefírová bábovka

Kefírová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kevinek | 23. 3. 2013 20:31

    su mladý kuk a mohu říci, že buchtička se povedla a mohu doporučit :)

  • Pavla | 16. 9. 2012 16:52

    Škoda, že není v receptu napsáno, zda se jedná o kefír půl litrový nebo litrový..pokud se totiž dá kefíru více vznikne akorát jeden velký kakaový lívanec..

  • Ivana Samcová | 12. 2. 2011 07:45

    1

  • Žanet | 14. 11. 2010 19:41

    na tuhle buchtu jsem se opravdu těšila, nakonec mě ale zklamala. Nevím jestli to bylo receptem nebo mnou, ale tato buchta byla hrozně nízká.

  • Martina | 14. 3. 2008 11:03

    Ještě jeden dodatek k té jedlé sodě. Do buchty se může dát buď prášek do pečiva nebo jedlá soda. V receptech se sodou zase neuvádí prášek do pečiva. Je to v podstatě nahraditelné!

  • Věra Doušová | 24. 10. 2005 15:19

    Ještě jsem si všimla v komentáři otázky šlehání - buchtu nešlehám, jen prostře všechny suroviny vařečkou dobře promíchám a naleju na pekáč.

  • Věra Doušová | 24. 10. 2005 15:11

    Ten recept je ode mne, je mnohokrát vyzkoušen a protože nemám moc času, chodím pozdě z práce a doma mám mlsné chlapy, musím vše děla t rychle. Vejce i kefír vyndám z ledničky a hotovo, sodu nedávám. Možná že nebyla buchta dána do předem vyhřáté trouby a je pravda, že tu troubu moc neotevírám, už to mám v oku, kdy bude hotová. Snad se příště povede. Dobrou chuť.

  • Wendy | 12. 10. 2005 07:54

    Buchta byla výborná, není třeba dávat jedlou sodu - nejsem žádná stálá pekařka, ale tato buchta se mi povedla a co je důležité, všem chutnala.Polila jsem jí polevou a ozdobila šlehačkou.Je rychlá, všem doporučuji. (Použila jsem kefírové mléko z lednice) Předávám zkušenosti od jiných - jestli se Vám,Lenko, srazila buchta, může to být prý špatně vyhř.troubou nebo častým otvíráním a kontrol.buchty-je tam prdopeč a nesmí se pořád trouba otvírat.Zdravím

  • Lenka | 10. 10. 2005 16:44

    Díky za rady, asi to bude tou ledničkou. Vejce i kefír jsem vyndala z lednice.Špejlou jsem propíchla, i jsem točila jedním směrem - snad se šlehač točí jedním směrem?!..o)Příště vyzkouším i se sodou. Ještě jednou díky.

  • Anonym | 10. 10. 2005 14:38

    Lenicko, budto jste to vytahla drive, nebo jste nemela vajcka pokojove teplote, nebo jste to neslehala v jednom smeru:-)) Pomaha, kdyz po vytahnuti z trouby propichnete spejly :-) Tuhle buchtu jsem zrovna jeste nedelala, ale kefirove buchty jsou obecne vdecne a povedou se, nenechte se odradit a zkousejte dal:-)) Airan

  • Lenka Chourová | 10. 10. 2005 13:19

    Myslím si, že jediné co jste udělala špatně je to, že jste si vybrala právě tento recept. Podle mě je v něm totiž chyba. Není zde uvedena jedlá soda (dala bych l lžičku jedlé sody). Na tomto portálu je spousta kefírových buchet a všude je uvedena jedlá soda. Já osobně kefírovou buchtu peču, je moc dobrá, rychlá, můžete ji udělat v jakékoliv variantě - s kakaem, kokosem, s ovocem ... apod. Ovšem je nutné dát do těsta jedlou sodu. A pro kontrolu si zadejte v kolonce hledání v pravé části KEFíR a uvidíte další recepty s kefírem. Hodně zdaru a nevzdávejte tento moučník. Je fakt dobrý a troufám si říct, že je i zdravý.

  • Věra | 10. 10. 2005 12:45

    Napadá mě, jestli bylo acidofilní mléko a vajíčka pokojové teploty nebo přímo z lednice ?

  • LENKA | 10. 10. 2005 11:45

    BUCHTA SE MI SRAZILA. cO JSEM UDĚLALA ŠPATNĚ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Kefír Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Thajské kari

Thajské kari

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Italská pomazánka

Italská pomazánka

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

60
Lovošská topinka
Lovošská topinka
51
Chlebové smaženky
Chlebové smaženky
49
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Guláš z hovězího …
30
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
29
Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou
Hovězí kostky v pivním…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Kefírová buchta IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact