• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kefírová buchta IV.
Napište svůj komentář k receptu

Kefírová buchta IV.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kefírová buchta IV.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      sklenice rostlinný olej Vegetol
    • 1
      ks kefír nebo acidofilní mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Suroviny promícháme, nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a pečeme na 200 °C.
2
Do těsta můžeme dát celá jádra z vlašských ořechů, kandované ovoce nebo čtyři středně velká nastrouhaná jablka. Mame tak pokaždé jinou buchtu. S čokoládovou polevou a kopečkem šlehačky na každém kousku můžeme vyrobit i sváteční moučník pro návštěvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Kefírová kokosová buchta (koláč) - píchaná

Kefírová kokosová buchta (koláč) -…

Kefírová bábovka

Kefírová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kevinek | 23. 3. 2013 20:31

    su mladý kuk a mohu říci, že buchtička se povedla a mohu doporučit :)

  • Pavla | 16. 9. 2012 16:52

    Škoda, že není v receptu napsáno, zda se jedná o kefír půl litrový nebo litrový..pokud se totiž dá kefíru více vznikne akorát jeden velký kakaový lívanec..

  • Ivana Samcová | 12. 2. 2011 07:45

    1

  • Žanet | 14. 11. 2010 19:41

    na tuhle buchtu jsem se opravdu těšila, nakonec mě ale zklamala. Nevím jestli to bylo receptem nebo mnou, ale tato buchta byla hrozně nízká.

  • Martina | 14. 3. 2008 11:03

    Ještě jeden dodatek k té jedlé sodě. Do buchty se může dát buď prášek do pečiva nebo jedlá soda. V receptech se sodou zase neuvádí prášek do pečiva. Je to v podstatě nahraditelné!

  • Věra Doušová | 24. 10. 2005 15:19

    Ještě jsem si všimla v komentáři otázky šlehání - buchtu nešlehám, jen prostře všechny suroviny vařečkou dobře promíchám a naleju na pekáč.

  • Věra Doušová | 24. 10. 2005 15:11

    Ten recept je ode mne, je mnohokrát vyzkoušen a protože nemám moc času, chodím pozdě z práce a doma mám mlsné chlapy, musím vše děla t rychle. Vejce i kefír vyndám z ledničky a hotovo, sodu nedávám. Možná že nebyla buchta dána do předem vyhřáté trouby a je pravda, že tu troubu moc neotevírám, už to mám v oku, kdy bude hotová. Snad se příště povede. Dobrou chuť.

  • Wendy | 12. 10. 2005 07:54

    Buchta byla výborná, není třeba dávat jedlou sodu - nejsem žádná stálá pekařka, ale tato buchta se mi povedla a co je důležité, všem chutnala.Polila jsem jí polevou a ozdobila šlehačkou.Je rychlá, všem doporučuji. (Použila jsem kefírové mléko z lednice) Předávám zkušenosti od jiných - jestli se Vám,Lenko, srazila buchta, může to být prý špatně vyhř.troubou nebo častým otvíráním a kontrol.buchty-je tam prdopeč a nesmí se pořád trouba otvírat.Zdravím

  • Lenka | 10. 10. 2005 16:44

    Díky za rady, asi to bude tou ledničkou. Vejce i kefír jsem vyndala z lednice.Špejlou jsem propíchla, i jsem točila jedním směrem - snad se šlehač točí jedním směrem?!..o)Příště vyzkouším i se sodou. Ještě jednou díky.

  • Anonym | 10. 10. 2005 14:38

    Lenicko, budto jste to vytahla drive, nebo jste nemela vajcka pokojove teplote, nebo jste to neslehala v jednom smeru:-)) Pomaha, kdyz po vytahnuti z trouby propichnete spejly :-) Tuhle buchtu jsem zrovna jeste nedelala, ale kefirove buchty jsou obecne vdecne a povedou se, nenechte se odradit a zkousejte dal:-)) Airan

  • Lenka Chourová | 10. 10. 2005 13:19

    Myslím si, že jediné co jste udělala špatně je to, že jste si vybrala právě tento recept. Podle mě je v něm totiž chyba. Není zde uvedena jedlá soda (dala bych l lžičku jedlé sody). Na tomto portálu je spousta kefírových buchet a všude je uvedena jedlá soda. Já osobně kefírovou buchtu peču, je moc dobrá, rychlá, můžete ji udělat v jakékoliv variantě - s kakaem, kokosem, s ovocem ... apod. Ovšem je nutné dát do těsta jedlou sodu. A pro kontrolu si zadejte v kolonce hledání v pravé části KEFíR a uvidíte další recepty s kefírem. Hodně zdaru a nevzdávejte tento moučník. Je fakt dobrý a troufám si říct, že je i zdravý.

  • Věra | 10. 10. 2005 12:45

    Napadá mě, jestli bylo acidofilní mléko a vajíčka pokojové teploty nebo přímo z lednice ?

  • LENKA | 10. 10. 2005 11:45

    BUCHTA SE MI SRAZILA. cO JSEM UDĚLALA ŠPATNĚ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Kefír Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Výborná pizza

Výborná pizza

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Cukrové koláčky nebo šátečky

Cukrové koláčky nebo šátečky

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

37
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
25
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Jen pro silné žaludky: Drsný úraz Jana Révaie!

Jen pro silné žaludky: Drsný úraz Jana Révaie!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

  • Recepty.cz
  • Kefírová buchta IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact