• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kefírová buchta IV.
Napište svůj komentář k receptu

Kefírová buchta IV.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kefírová buchta IV.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      sklenice rostlinný olej Vegetol
    • 1
      ks kefír nebo acidofilní mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Suroviny promícháme, nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a pečeme na 200 °C.
2
Do těsta můžeme dát celá jádra z vlašských ořechů, kandované ovoce nebo čtyři středně velká nastrouhaná jablka. Mame tak pokaždé jinou buchtu. S čokoládovou polevou a kopečkem šlehačky na každém kousku můžeme vyrobit i sváteční moučník pro návštěvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Kefírová kokosová buchta (koláč) - píchaná

Kefírová kokosová buchta (koláč) -…

Kefírová bábovka

Kefírová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kevinek | 23. 3. 2013 20:31

    su mladý kuk a mohu říci, že buchtička se povedla a mohu doporučit :)

  • Pavla | 16. 9. 2012 16:52

    Škoda, že není v receptu napsáno, zda se jedná o kefír půl litrový nebo litrový..pokud se totiž dá kefíru více vznikne akorát jeden velký kakaový lívanec..

  • Ivana Samcová | 12. 2. 2011 07:45

    1

  • Žanet | 14. 11. 2010 19:41

    na tuhle buchtu jsem se opravdu těšila, nakonec mě ale zklamala. Nevím jestli to bylo receptem nebo mnou, ale tato buchta byla hrozně nízká.

  • Martina | 14. 3. 2008 11:03

    Ještě jeden dodatek k té jedlé sodě. Do buchty se může dát buď prášek do pečiva nebo jedlá soda. V receptech se sodou zase neuvádí prášek do pečiva. Je to v podstatě nahraditelné!

  • Věra Doušová | 24. 10. 2005 15:19

    Ještě jsem si všimla v komentáři otázky šlehání - buchtu nešlehám, jen prostře všechny suroviny vařečkou dobře promíchám a naleju na pekáč.

  • Věra Doušová | 24. 10. 2005 15:11

    Ten recept je ode mne, je mnohokrát vyzkoušen a protože nemám moc času, chodím pozdě z práce a doma mám mlsné chlapy, musím vše děla t rychle. Vejce i kefír vyndám z ledničky a hotovo, sodu nedávám. Možná že nebyla buchta dána do předem vyhřáté trouby a je pravda, že tu troubu moc neotevírám, už to mám v oku, kdy bude hotová. Snad se příště povede. Dobrou chuť.

  • Wendy | 12. 10. 2005 07:54

    Buchta byla výborná, není třeba dávat jedlou sodu - nejsem žádná stálá pekařka, ale tato buchta se mi povedla a co je důležité, všem chutnala.Polila jsem jí polevou a ozdobila šlehačkou.Je rychlá, všem doporučuji. (Použila jsem kefírové mléko z lednice) Předávám zkušenosti od jiných - jestli se Vám,Lenko, srazila buchta, může to být prý špatně vyhř.troubou nebo častým otvíráním a kontrol.buchty-je tam prdopeč a nesmí se pořád trouba otvírat.Zdravím

  • Lenka | 10. 10. 2005 16:44

    Díky za rady, asi to bude tou ledničkou. Vejce i kefír jsem vyndala z lednice.Špejlou jsem propíchla, i jsem točila jedním směrem - snad se šlehač točí jedním směrem?!..o)Příště vyzkouším i se sodou. Ještě jednou díky.

  • Anonym | 10. 10. 2005 14:38

    Lenicko, budto jste to vytahla drive, nebo jste nemela vajcka pokojove teplote, nebo jste to neslehala v jednom smeru:-)) Pomaha, kdyz po vytahnuti z trouby propichnete spejly :-) Tuhle buchtu jsem zrovna jeste nedelala, ale kefirove buchty jsou obecne vdecne a povedou se, nenechte se odradit a zkousejte dal:-)) Airan

  • Lenka Chourová | 10. 10. 2005 13:19

    Myslím si, že jediné co jste udělala špatně je to, že jste si vybrala právě tento recept. Podle mě je v něm totiž chyba. Není zde uvedena jedlá soda (dala bych l lžičku jedlé sody). Na tomto portálu je spousta kefírových buchet a všude je uvedena jedlá soda. Já osobně kefírovou buchtu peču, je moc dobrá, rychlá, můžete ji udělat v jakékoliv variantě - s kakaem, kokosem, s ovocem ... apod. Ovšem je nutné dát do těsta jedlou sodu. A pro kontrolu si zadejte v kolonce hledání v pravé části KEFíR a uvidíte další recepty s kefírem. Hodně zdaru a nevzdávejte tento moučník. Je fakt dobrý a troufám si říct, že je i zdravý.

  • Věra | 10. 10. 2005 12:45

    Napadá mě, jestli bylo acidofilní mléko a vajíčka pokojové teploty nebo přímo z lednice ?

  • LENKA | 10. 10. 2005 11:45

    BUCHTA SE MI SRAZILA. cO JSEM UDĚLALA ŠPATNĚ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Kefír Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
43
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
35
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
34
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Kefírová buchta IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact