kedlubny
včetně nejmenších mladých lístků (počítejte min. 1 menší kedluben na osobu)
máslo
sůl
pepř mletý
hladká mouka
zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
1
Předem upozorňuji, že když jsem poprvé toto jídlo viděla na talíři u své ostravské pra-tchýně a měla ho ochutnat, připadalo mi ohavné. Ale nenechte se odradit, máte-li rádi kedlubny, je to droga!
2
Kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle, mladé lístky posekáme nadrobno a vše necháme chvíli smažít na másle. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou a dusíme. Když jsou měkké, zalijeme je zakysanou smetanou smíchanou s hladkou moukou a necháme zhoustnout.
3
Podáváme s brambory, kdo se neobejde bez masa, je k tomu dobré vařené hovězí. Ale bez masa lépe vynikne jemná chuť a vůně kedluben - a ta báječná nakyslost! Jednoduché - neodolatelné.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jessi
|30. 9. 2016 20:06
Rychlé, snadné, levné a výborné. Akorát jsem si je trochu zjemnila sladkou smetanou ;-)
isladou
|14. 2. 2014 06:48
výborné,dávám ještě nastrouhaný muškátový oříšek
Anonym
|1. 3. 2008 11:02
Tak právě jsem tu dobrotu dojedla a bylo to fakt moc dobrý. Dávám za jedna. Je to takový jemný a docela zdravý. Budu to dávat i svýmu ročnímu synkovi na oběd, tak doufám, že to bude mít úspěch. Dělala jsem to ze 3 kedluben a jedné mrkve a v zakys.smet. jsem rozmíchala 2 vrchovaté lžíce hl.mouky. Mňam
Hanka
|5. 8. 2007 13:38
Bylo to výbornééé!
Lenka
|1. 8. 2007 12:09
obrovska dobrota!!! pridala jsem mrkev pro barvu a petrzelku nasekanou.. ani nebylo potreba mouky, dala jsem tam tu extra hustou zakysanou smetanu.
Anonym
|25. 7. 2007 13:41
Je to dobré, jen jsem nevěděla jak dlouho ještě dusit po přidání mouky se smetanou, aby mouka byla vařená. Poradíte někdo ? Helena
Petr Vantuch
|29. 11. 2006 15:06
Jo přesně toto dělá moje mamka a konečně to umím i já!Je to SUPER!Díky
Anonym
|10. 6. 2006 09:52
Je to vyborne!!!!!!
Anonym
|15. 8. 2005 10:41
Ke kedlubnům se může přidat i jedna mrkev, aby to bylo barevnější. Vzkaz pro masožravce: dobré je to i s pečeným vepřovým a houskovým knedlíkem.
Ludmila Kanclířová
|7. 8. 2005 09:52
Pro Ifuškü: dokud nejsou měkké, ale to je tak průměrně za 10 minut
Ifuška
|5. 8. 2005 09:58
Ludmilo, bezva, vyzkouším, kedlubny můžu, ale zpetám se, jak dlouho zhruba se dusí?