• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kedlubny na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Kedlubny na smetaně

autor: Lída Kanclířová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedlubny na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kedlubny včetně nejmenších mladých lístků (počítejte min. 1 menší kedluben na osobu)
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Předem upozorňuji, že když jsem poprvé toto jídlo viděla na talíři u své ostravské pra-tchýně a měla ho ochutnat, připadalo mi ohavné. Ale nenechte se odradit, máte-li rádi kedlubny, je to droga!
2
Kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle, mladé lístky posekáme nadrobno a vše necháme chvíli smažít na másle. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou a dusíme. Když jsou měkké, zalijeme je zakysanou smetanou smíchanou s hladkou moukou a necháme zhoustnout.
3
Podáváme s brambory, kdo se neobejde bez masa, je k tomu dobré vařené hovězí. Ale bez masa lépe vynikne jemná chuť a vůně kedluben - a ta báječná nakyslost! Jednoduché - neodolatelné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jessi | 30. 9. 2016 20:06

    Rychlé, snadné, levné a výborné. Akorát jsem si je trochu zjemnila sladkou smetanou ;-)

  • isladou | 14. 2. 2014 06:48

    výborné,dávám ještě nastrouhaný muškátový oříšek

  • Anonym | 1. 3. 2008 11:02

    Tak právě jsem tu dobrotu dojedla a bylo to fakt moc dobrý. Dávám za jedna. Je to takový jemný a docela zdravý. Budu to dávat i svýmu ročnímu synkovi na oběd, tak doufám, že to bude mít úspěch. Dělala jsem to ze 3 kedluben a jedné mrkve a v zakys.smet. jsem rozmíchala 2 vrchovaté lžíce hl.mouky. Mňam

  • Hanka | 5. 8. 2007 13:38

    Bylo to výbornééé!

  • Lenka | 1. 8. 2007 12:09

    obrovska dobrota!!! pridala jsem mrkev pro barvu a petrzelku nasekanou.. ani nebylo potreba mouky, dala jsem tam tu extra hustou zakysanou smetanu.

  • Anonym | 25. 7. 2007 13:41

    Je to dobré, jen jsem nevěděla jak dlouho ještě dusit po přidání mouky se smetanou, aby mouka byla vařená. Poradíte někdo ? Helena

  • Petr Vantuch | 29. 11. 2006 15:06

    Jo přesně toto dělá moje mamka a konečně to umím i já!Je to SUPER!Díky

  • Anonym | 10. 6. 2006 09:52

    Je to vyborne!!!!!!

  • Anonym | 15. 8. 2005 10:41

    Ke kedlubnům se může přidat i jedna mrkev, aby to bylo barevnější. Vzkaz pro masožravce: dobré je to i s pečeným vepřovým a houskovým knedlíkem.

  • Ludmila Kanclířová | 7. 8. 2005 09:52

    Pro Ifuškü: dokud nejsou měkké, ale to je tak průměrně za 10 minut

  • Ifuška | 5. 8. 2005 09:58

    Ludmilo, bezva, vyzkouším, kedlubny můžu, ale zpetám se, jak dlouho zhruba se dusí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kedlubny Máslo Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nugátové řezy

Nugátové řezy

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Magdiny plátky

Magdiny plátky

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
37
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
34
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Kedlubny na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact