• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kedlubny na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Kedlubny na smetaně

autor: Lída Kanclířová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedlubny na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kedlubny včetně nejmenších mladých lístků (počítejte min. 1 menší kedluben na osobu)
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Předem upozorňuji, že když jsem poprvé toto jídlo viděla na talíři u své ostravské pra-tchýně a měla ho ochutnat, připadalo mi ohavné. Ale nenechte se odradit, máte-li rádi kedlubny, je to droga!
2
Kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle, mladé lístky posekáme nadrobno a vše necháme chvíli smažít na másle. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou a dusíme. Když jsou měkké, zalijeme je zakysanou smetanou smíchanou s hladkou moukou a necháme zhoustnout.
3
Podáváme s brambory, kdo se neobejde bez masa, je k tomu dobré vařené hovězí. Ale bez masa lépe vynikne jemná chuť a vůně kedluben - a ta báječná nakyslost! Jednoduché - neodolatelné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jessi | 30. 9. 2016 20:06

    Rychlé, snadné, levné a výborné. Akorát jsem si je trochu zjemnila sladkou smetanou ;-)

  • isladou | 14. 2. 2014 06:48

    výborné,dávám ještě nastrouhaný muškátový oříšek

  • Anonym | 1. 3. 2008 11:02

    Tak právě jsem tu dobrotu dojedla a bylo to fakt moc dobrý. Dávám za jedna. Je to takový jemný a docela zdravý. Budu to dávat i svýmu ročnímu synkovi na oběd, tak doufám, že to bude mít úspěch. Dělala jsem to ze 3 kedluben a jedné mrkve a v zakys.smet. jsem rozmíchala 2 vrchovaté lžíce hl.mouky. Mňam

  • Hanka | 5. 8. 2007 13:38

    Bylo to výbornééé!

  • Lenka | 1. 8. 2007 12:09

    obrovska dobrota!!! pridala jsem mrkev pro barvu a petrzelku nasekanou.. ani nebylo potreba mouky, dala jsem tam tu extra hustou zakysanou smetanu.

  • Anonym | 25. 7. 2007 13:41

    Je to dobré, jen jsem nevěděla jak dlouho ještě dusit po přidání mouky se smetanou, aby mouka byla vařená. Poradíte někdo ? Helena

  • Petr Vantuch | 29. 11. 2006 15:06

    Jo přesně toto dělá moje mamka a konečně to umím i já!Je to SUPER!Díky

  • Anonym | 10. 6. 2006 09:52

    Je to vyborne!!!!!!

  • Anonym | 15. 8. 2005 10:41

    Ke kedlubnům se může přidat i jedna mrkev, aby to bylo barevnější. Vzkaz pro masožravce: dobré je to i s pečeným vepřovým a houskovým knedlíkem.

  • Ludmila Kanclířová | 7. 8. 2005 09:52

    Pro Ifuškü: dokud nejsou měkké, ale to je tak průměrně za 10 minut

  • Ifuška | 5. 8. 2005 09:58

    Ludmilo, bezva, vyzkouším, kedlubny můžu, ale zpetám se, jak dlouho zhruba se dusí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kedlubny Máslo Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Maminčina jablečná buchta

Maminčina jablečná buchta

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

34
Kuřecí směs s rýží a zeleninou
Kuřecí směs s rýží a…
31
Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Dušený listový špenát na…
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Kedlubny na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact