• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Napište svůj komentář k receptu

Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Máte rádi kedlubny? Vyzkoušejte jejich přípravu na cideru v podobě kedlubnového zelí. Snadno tak zužitkujete i vzrostlejší či starší kusy, které jste nestihli začerstva sníst.

Suroviny

2 porce
    • 600
      g brambory menší, typ B
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks kedlubna
    • 1
      lžíce máslo
    • 200
      ml cider
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • třtinový cukr a jablečný ocet na dochucení
    • jarní cibulka k podávání
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Slijte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dnem těžkého hrnku je rozmáčkněte, potřete olejem, osolte a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, měly by lehce zezlátnout.

RADA: Jak oloupat brambory

2
Mezitím očistěte zeleninu, cibuli nasekejte nadrobno, kedlubnu nastrouhejte nahrubo, čím delší nudličky, tím lépe. V kastrolu rozpusťte máslo, cibuli restujte asi 3 minuty, přidejte kedlubnu a zprudka orestujte další 3 minuty. Zalijte cidrem a duste asi 10 minut, tekutina by se měla zredukovat. Lehce zaprašte moukou a dobře promíchejte. Dochuťte solí, pepřem, cukrem a octem. Podávejte s pečenými bramborami posypané nasekanou jarní cibulkou.

RADA: Krájení cibule

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza s kedlubnou a chřestem

Pizza s kedlubnou a chřestem

Kedlubnový salát s fenyklem

Kedlubnový salát s fenyklem

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cider Hladká mouka Jarní cibulka Kedlubna Máslo Olivový olej Sůl Třtinový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Muffiny

Muffiny

Perník II.

Perník II.

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Grilovaný květák (brokolice)

Grilovaný květák (brokolice)

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
2x křenová omáčka se smetanou
2x křenová omáčka se…
39
Dresing z kysané smetany
Dresing z kysané smetany
38
Kuře a la Burgas
Kuře a la Burgas
35
2x šunková pěna (pomazánka)
2x šunková pěna …
32
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Kedlubnové zelí dušené na špeku …
Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubnový salát s křenem
Kedlubnový salát s křenem
Keeftedes - rodinné Ťofty
Keeftedes - rodinné Ťofty
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact