• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Napište svůj komentář k receptu

Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Máte rádi kedlubny? Vyzkoušejte jejich přípravu na cideru v podobě kedlubnového zelí. Snadno tak zužitkujete i vzrostlejší či starší kusy, které jste nestihli začerstva sníst.

Suroviny

2 porce
    • 600
      g brambory menší, typ B
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks kedlubna
    • 1
      lžíce máslo
    • 200
      ml cider
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • třtinový cukr a jablečný ocet na dochucení
    • jarní cibulka k podávání
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Slijte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dnem těžkého hrnku je rozmáčkněte, potřete olejem, osolte a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, měly by lehce zezlátnout.

RADA: Jak oloupat brambory

2
Mezitím očistěte zeleninu, cibuli nasekejte nadrobno, kedlubnu nastrouhejte nahrubo, čím delší nudličky, tím lépe. V kastrolu rozpusťte máslo, cibuli restujte asi 3 minuty, přidejte kedlubnu a zprudka orestujte další 3 minuty. Zalijte cidrem a duste asi 10 minut, tekutina by se měla zredukovat. Lehce zaprašte moukou a dobře promíchejte. Dochuťte solí, pepřem, cukrem a octem. Podávejte s pečenými bramborami posypané nasekanou jarní cibulkou.

RADA: Krájení cibule

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza s kedlubnou a chřestem

Pizza s kedlubnou a chřestem

Kedlubnový salát s fenyklem

Kedlubnový salát s fenyklem

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cider Hladká mouka Jarní cibulka Kedlubna Máslo Olivový olej Sůl Třtinový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Kanadský králík

Kanadský králík

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

54
Klementinkové smoothie s matchou
Klementinkové smoothie s…
39
Tandoori masové nudličky - minutka
Tandoori masové nudličky…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
24
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Velký návrat do kalendáře Pirelli! Herzigová pózovala v »akvárku«

Velký návrat do kalendáře Pirelli! Herzigová pózovala v »akvárku«

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Kedlubnové zelí dušené na špeku …
Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubnový salát s křenem
Kedlubnový salát s křenem
Keeftedes - rodinné Ťofty
Keeftedes - rodinné Ťofty
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact