• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Kedlubnové zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 134
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kedlubna
    • 1
      ks cibule
    • 30
      g rostlinný olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 1
      lžíce ocet (Dle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Oloupané a očištěné kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji přidáme kedlubny, mírně podlijeme vodou a okořeníme kmínem. Když je zelí téměř měkké, zaprášíme je hladkou moukou a dodusíme. Dochutíme. Kedlubnové zelí chutná k pečeným masům nebo bramborovým knedlíkům. Můžeme je použít místo klasického bílého zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)

Kedlubnové zelí dušené na špeku …

Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku

Kedlubnové zelí na cidru s bramborami…

Kedlubnové řízečky s dipem

Kedlubnové řízečky s dipem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anička Kmínková | 13. 4. 2017 15:38

    Jednoduché, rychlé a s máslovou jíškou dokonalé.Pozdravujte babičku. <:-)

  • Jana | 11. 12. 2016 21:08

    Miluju kedlubnové zelí, ale je těžké ho správně ochutit. Toho cukru tam patří víc než špetka. A tak solím a cukruju a pořád dokola, až je to dokonalé. Ale kdybych nevěděla, jak to má správně chutnat, tak nevím, jestli bych si s tím poradila. :-)

  • Dagi | 14. 8. 2016 09:03

    Poraďte prosím začátečnici , kolik cukru? Kolik octa?

  • Jana P | 12. 3. 2016 20:52

    V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .

  • Jana P | 12. 3. 2016 20:51

    V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .

  • Petra | 6. 11. 2015 17:05

    Kedlubnové zelí děláme doma léta, ale musí se umět udělat a ochutit!! Dělala ho moje babička, které je 95 let a ještě žije a dle jejího receptu dělám já, ale kedlubnové zelí se musí zahustit jedině řídkou jíškou z másla! Nastrouhanym bramborem se zahustí zelí kysané, ale kedlubnové jedině máslovou jíškou.

  • Pepina | 13. 8. 2015 09:35

    Tavený sýr do zelí??? Uff...

  • SIMONA | 24. 7. 2015 10:32

    MNĚ TO TEDA MOC NEJELO, TEDA VLASTNĚ VŮBEC, A ANI PŘÍTEL SE NETVÁŘIL NADŠENĚ. :-$

  • abygail | 25. 7. 2014 18:44

    Tak totální katastrofa!!! Ale je to mnou....teď sem dodělal....mezi těmi dvěma kedlubny byl jeden "dřevák" a teď sem za dřeváka já !!! Navíc jsem zřejmě utrpěl ztrátou chuti a nemůžu jej dochutit. Proto nehodnotím. :'(

  • Alžběta | 3. 6. 2011 14:40

    Panečku, dobré to bylo. já to uvařila i z listů a dá se. Ovšem je potřeba to déle povařit.

  • Milana Nováková | 9. 8. 2010 18:10

    Kedlubnové zelí dělám na cibulce se slaninou a zadělávám smetanou 12%, kterou ochutím ještě trochou zakysané smetany. je to výborné k opečeným špekáčkům. podávám s chlebem.

  • Frantiska :) | 8. 2. 2009 14:13

    Moc dobre, ja vetsinou nazahustuju (nebo vyjimecne nastrouhanou bramborou) a misto octu davam citronovou stavu ... je to skvele jidlo

  • Frantiska :) | 8. 2. 2009 14:11

    vetsinou nezahustuju nicim (nebo kdyz nejsem lina, tak nastrouhanou bramborou) a pouzivam misto octu citron Je to vyborne i samotne

  • andrea | 24. 7. 2007 14:27

    Jídlo super - navíc jsem přidala ang. slaninu a nakonec jsem tam dala dva tavené sýry. Mňam...

  • Radka | 29. 5. 2007 16:13

    Zkoušela jsem a musím říct,že tento recept je opravdu Výborny!!!

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2006 13:30

    Kaleráb sme používali namiesto kapusty niekedy doma aj do strapačiek alebo fliačkov.

  • Anonym | 20. 3. 2006 11:47

    je třeba dobře číst recept ta sůl je tam napsaná:-)

  • Jana H. | 26. 4. 2005 18:26

    Jistěže patří.Jana

  • kotatko | 26. 4. 2005 13:09

    chybi mi tam sul.... patri nebo nepatri?

  • Jana H. | 31. 10. 2004 14:33

    Zelí vařím tak, že do měkých kedluben udělám cibulovou jíšku. Jinak stejně. Jinak je výborné a my ho máme moc rádi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Srpen Oběd Večeře Smažení Dušení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Drcený kmín Hladká mouka Kedlubna Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

723
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
98
Smoothie bowl s jahodami
Smoothie bowl s jahodami
80
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
58
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
35
Jablečný bread cake
Jablečný bread cake

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hořkosladké loučení Gábiny Partyšové: Opouští ji syn (18)! Jde po stopách Kate a Williama

Hořkosladké loučení Gábiny Partyšové: Opouští ji syn (18)! Jde po stopách Kate a Williama

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Kedlubnová polévka s bramborem
Kedlubnová polévka s bramborem
Kedlubnová polévka V.
Kedlubnová polévka V.
Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Kedlubnové zelí dušené na špeku …
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami…
Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubnový salát s fenyklem
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact