• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Kedlubnové zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 162
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kedlubna
    • 1
      ks cibule
    • 30
      g rostlinný olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 1
      lžíce ocet (Dle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Oloupané a očištěné kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji přidáme kedlubny, mírně podlijeme vodou a okořeníme kmínem. Když je zelí téměř měkké, zaprášíme je hladkou moukou a dodusíme. Dochutíme. Kedlubnové zelí chutná k pečeným masům nebo bramborovým knedlíkům. Můžeme je použít místo klasického bílého zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)

Kedlubnové zelí dušené na špeku …

Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku

Kedlubnové zelí na cidru s bramborami…

Kedlubnové řízečky s dipem

Kedlubnové řízečky s dipem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anička Kmínková | 13. 4. 2017 15:38

    Jednoduché, rychlé a s máslovou jíškou dokonalé.Pozdravujte babičku. <:-)

  • Jana | 11. 12. 2016 21:08

    Miluju kedlubnové zelí, ale je těžké ho správně ochutit. Toho cukru tam patří víc než špetka. A tak solím a cukruju a pořád dokola, až je to dokonalé. Ale kdybych nevěděla, jak to má správně chutnat, tak nevím, jestli bych si s tím poradila. :-)

  • Dagi | 14. 8. 2016 09:03

    Poraďte prosím začátečnici , kolik cukru? Kolik octa?

  • Jana P | 12. 3. 2016 20:52

    V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .

  • Jana P | 12. 3. 2016 20:51

    V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .

  • Petra | 6. 11. 2015 17:05

    Kedlubnové zelí děláme doma léta, ale musí se umět udělat a ochutit!! Dělala ho moje babička, které je 95 let a ještě žije a dle jejího receptu dělám já, ale kedlubnové zelí se musí zahustit jedině řídkou jíškou z másla! Nastrouhanym bramborem se zahustí zelí kysané, ale kedlubnové jedině máslovou jíškou.

  • Pepina | 13. 8. 2015 09:35

    Tavený sýr do zelí??? Uff...

  • SIMONA | 24. 7. 2015 10:32

    MNĚ TO TEDA MOC NEJELO, TEDA VLASTNĚ VŮBEC, A ANI PŘÍTEL SE NETVÁŘIL NADŠENĚ. :-$

  • abygail | 25. 7. 2014 18:44

    Tak totální katastrofa!!! Ale je to mnou....teď sem dodělal....mezi těmi dvěma kedlubny byl jeden "dřevák" a teď sem za dřeváka já !!! Navíc jsem zřejmě utrpěl ztrátou chuti a nemůžu jej dochutit. Proto nehodnotím. :'(

  • Alžběta | 3. 6. 2011 14:40

    Panečku, dobré to bylo. já to uvařila i z listů a dá se. Ovšem je potřeba to déle povařit.

  • Milana Nováková | 9. 8. 2010 18:10

    Kedlubnové zelí dělám na cibulce se slaninou a zadělávám smetanou 12%, kterou ochutím ještě trochou zakysané smetany. je to výborné k opečeným špekáčkům. podávám s chlebem.

  • Frantiska :) | 8. 2. 2009 14:13

    Moc dobre, ja vetsinou nazahustuju (nebo vyjimecne nastrouhanou bramborou) a misto octu davam citronovou stavu ... je to skvele jidlo

  • Frantiska :) | 8. 2. 2009 14:11

    vetsinou nezahustuju nicim (nebo kdyz nejsem lina, tak nastrouhanou bramborou) a pouzivam misto octu citron Je to vyborne i samotne

  • andrea | 24. 7. 2007 14:27

    Jídlo super - navíc jsem přidala ang. slaninu a nakonec jsem tam dala dva tavené sýry. Mňam...

  • Radka | 29. 5. 2007 16:13

    Zkoušela jsem a musím říct,že tento recept je opravdu Výborny!!!

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2006 13:30

    Kaleráb sme používali namiesto kapusty niekedy doma aj do strapačiek alebo fliačkov.

  • Anonym | 20. 3. 2006 11:47

    je třeba dobře číst recept ta sůl je tam napsaná:-)

  • Jana H. | 26. 4. 2005 18:26

    Jistěže patří.Jana

  • kotatko | 26. 4. 2005 13:09

    chybi mi tam sul.... patri nebo nepatri?

  • Jana H. | 31. 10. 2004 14:33

    Zelí vařím tak, že do měkých kedluben udělám cibulovou jíšku. Jinak stejně. Jinak je výborné a my ho máme moc rádi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Srpen Oběd Večeře Smažení Dušení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Drcený kmín Hladká mouka Kedlubna Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Bublanina II.

Bublanina II.

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Koka dort

Koka dort

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

291
Máslové řízky
Máslové řízky
249
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
158
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Kedlubnová polévka s bramborem
Kedlubnová polévka s bramborem
Kedlubnová polévka V.
Kedlubnová polévka V.
Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Kedlubnové zelí dušené na špeku …
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami…
Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubnový salát s fenyklem
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact