• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Kedlubnové zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 154
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kedlubna
    • 1
      ks cibule
    • 30
      g rostlinný olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 1
      lžíce ocet (Dle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Oloupané a očištěné kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji přidáme kedlubny, mírně podlijeme vodou a okořeníme kmínem. Když je zelí téměř měkké, zaprášíme je hladkou moukou a dodusíme. Dochutíme. Kedlubnové zelí chutná k pečeným masům nebo bramborovým knedlíkům. Můžeme je použít místo klasického bílého zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)

Kedlubnové zelí dušené na špeku …

Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku

Kedlubnové zelí na cidru s bramborami…

Kedlubnové řízečky s dipem

Kedlubnové řízečky s dipem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anička Kmínková | 13. 4. 2017 15:38

    Jednoduché, rychlé a s máslovou jíškou dokonalé.Pozdravujte babičku. <:-)

  • Jana | 11. 12. 2016 21:08

    Miluju kedlubnové zelí, ale je těžké ho správně ochutit. Toho cukru tam patří víc než špetka. A tak solím a cukruju a pořád dokola, až je to dokonalé. Ale kdybych nevěděla, jak to má správně chutnat, tak nevím, jestli bych si s tím poradila. :-)

  • Dagi | 14. 8. 2016 09:03

    Poraďte prosím začátečnici , kolik cukru? Kolik octa?

  • Jana P | 12. 3. 2016 20:52

    V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .

  • Jana P | 12. 3. 2016 20:51

    V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .

  • Petra | 6. 11. 2015 17:05

    Kedlubnové zelí děláme doma léta, ale musí se umět udělat a ochutit!! Dělala ho moje babička, které je 95 let a ještě žije a dle jejího receptu dělám já, ale kedlubnové zelí se musí zahustit jedině řídkou jíškou z másla! Nastrouhanym bramborem se zahustí zelí kysané, ale kedlubnové jedině máslovou jíškou.

  • Pepina | 13. 8. 2015 09:35

    Tavený sýr do zelí??? Uff...

  • SIMONA | 24. 7. 2015 10:32

    MNĚ TO TEDA MOC NEJELO, TEDA VLASTNĚ VŮBEC, A ANI PŘÍTEL SE NETVÁŘIL NADŠENĚ. :-$

  • abygail | 25. 7. 2014 18:44

    Tak totální katastrofa!!! Ale je to mnou....teď sem dodělal....mezi těmi dvěma kedlubny byl jeden "dřevák" a teď sem za dřeváka já !!! Navíc jsem zřejmě utrpěl ztrátou chuti a nemůžu jej dochutit. Proto nehodnotím. :'(

  • Alžběta | 3. 6. 2011 14:40

    Panečku, dobré to bylo. já to uvařila i z listů a dá se. Ovšem je potřeba to déle povařit.

  • Milana Nováková | 9. 8. 2010 18:10

    Kedlubnové zelí dělám na cibulce se slaninou a zadělávám smetanou 12%, kterou ochutím ještě trochou zakysané smetany. je to výborné k opečeným špekáčkům. podávám s chlebem.

  • Frantiska :) | 8. 2. 2009 14:13

    Moc dobre, ja vetsinou nazahustuju (nebo vyjimecne nastrouhanou bramborou) a misto octu davam citronovou stavu ... je to skvele jidlo

  • Frantiska :) | 8. 2. 2009 14:11

    vetsinou nezahustuju nicim (nebo kdyz nejsem lina, tak nastrouhanou bramborou) a pouzivam misto octu citron Je to vyborne i samotne

  • andrea | 24. 7. 2007 14:27

    Jídlo super - navíc jsem přidala ang. slaninu a nakonec jsem tam dala dva tavené sýry. Mňam...

  • Radka | 29. 5. 2007 16:13

    Zkoušela jsem a musím říct,že tento recept je opravdu Výborny!!!

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2006 13:30

    Kaleráb sme používali namiesto kapusty niekedy doma aj do strapačiek alebo fliačkov.

  • Anonym | 20. 3. 2006 11:47

    je třeba dobře číst recept ta sůl je tam napsaná:-)

  • Jana H. | 26. 4. 2005 18:26

    Jistěže patří.Jana

  • kotatko | 26. 4. 2005 13:09

    chybi mi tam sul.... patri nebo nepatri?

  • Jana H. | 31. 10. 2004 14:33

    Zelí vařím tak, že do měkých kedluben udělám cibulovou jíšku. Jinak stejně. Jinak je výborné a my ho máme moc rádi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Srpen Oběd Večeře Smažení Dušení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Drcený kmín Hladká mouka Kedlubna Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
30
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
23
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fufu-ovesný valoun,…
23
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
21
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Hvězda Zrádců Vojta Kotek: Manželka naťukla rozvod

Hvězda Zrádců Vojta Kotek: Manželka naťukla rozvod

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Kedlubnová polévka s bramborem
Kedlubnová polévka s bramborem
Kedlubnová polévka V.
Kedlubnová polévka V.
Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Kedlubnové zelí dušené na špeku …
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami…
Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubnový salát s fenyklem
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact