Oloupané a očištěné kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji přidáme kedlubny, mírně podlijeme vodou a okořeníme kmínem. Když je zelí téměř měkké, zaprášíme je hladkou moukou a dodusíme. Dochutíme. Kedlubnové zelí chutná k pečeným masům nebo bramborovým knedlíkům. Můžeme je použít místo klasického bílého zelí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anička Kmínková
|13. 4. 2017 15:38
Jednoduché, rychlé a s máslovou jíškou dokonalé.Pozdravujte babičku. <:-)
Jana
|11. 12. 2016 21:08
Miluju kedlubnové zelí, ale je těžké ho správně ochutit. Toho cukru tam patří víc než špetka. A tak solím a cukruju a pořád dokola, až je to dokonalé. Ale kdybych nevěděla, jak to má správně chutnat, tak nevím, jestli bych si s tím poradila. :-)
V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .
Jana P
|12. 3. 2016 20:51
V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .
Petra
|6. 11. 2015 17:05
Kedlubnové zelí děláme doma léta, ale musí se umět udělat a ochutit!! Dělala ho moje babička, které je 95 let a ještě žije a dle jejího receptu dělám já, ale kedlubnové zelí se musí zahustit jedině řídkou jíškou z másla! Nastrouhanym bramborem se zahustí zelí kysané, ale kedlubnové jedině máslovou jíškou.
Pepina
|13. 8. 2015 09:35
Tavený sýr do zelí??? Uff...
SIMONA
|24. 7. 2015 10:32
MNĚ TO TEDA MOC NEJELO, TEDA VLASTNĚ VŮBEC, A ANI PŘÍTEL SE NETVÁŘIL NADŠENĚ. :-$
abygail
|25. 7. 2014 18:44
Tak totální katastrofa!!! Ale je to mnou....teď sem dodělal....mezi těmi dvěma kedlubny byl jeden "dřevák" a teď sem za dřeváka já !!!
Navíc jsem zřejmě utrpěl ztrátou chuti a nemůžu jej dochutit. Proto nehodnotím. :'(
Alžběta
|3. 6. 2011 14:40
Panečku, dobré to bylo. já to uvařila i z listů a dá se. Ovšem je potřeba to déle povařit.
Milana Nováková
|9. 8. 2010 18:10
Kedlubnové zelí dělám na cibulce se slaninou a zadělávám smetanou 12%, kterou ochutím ještě trochou zakysané smetany. je to výborné k opečeným špekáčkům. podávám s chlebem.
Frantiska :)
|8. 2. 2009 14:13
Moc dobre, ja vetsinou nazahustuju (nebo vyjimecne nastrouhanou bramborou) a misto octu davam citronovou stavu ... je to skvele jidlo
Frantiska :)
|8. 2. 2009 14:11
vetsinou nezahustuju nicim (nebo kdyz nejsem lina, tak nastrouhanou bramborou) a pouzivam misto octu citron Je to vyborne i samotne
andrea
|24. 7. 2007 14:27
Jídlo super - navíc jsem přidala ang. slaninu a nakonec jsem tam dala dva tavené sýry. Mňam...
Radka
|29. 5. 2007 16:13
Zkoušela jsem a musím říct,že tento recept je opravdu Výborny!!!
Tereza Jarčušková
|20. 3. 2006 13:30
Kaleráb sme používali namiesto kapusty niekedy doma aj do strapačiek alebo fliačkov.
Anonym
|20. 3. 2006 11:47
je třeba dobře číst recept ta sůl je tam napsaná:-)
Jana H.
|26. 4. 2005 18:26
Jistěže patří.Jana
kotatko
|26. 4. 2005 13:09
chybi mi tam sul.... patri nebo nepatri?
Jana H.
|31. 10. 2004 14:33
Zelí vařím tak, že do měkých kedluben udělám cibulovou jíšku. Jinak stejně. Jinak je výborné a my ho máme moc rádi.