• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Kedlubnové zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 125
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kedlubna
    • 1
      ks cibule
    • 30
      g rostlinný olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 1
      lžíce ocet (Dle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Oloupané a očištěné kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji přidáme kedlubny, mírně podlijeme vodou a okořeníme kmínem. Když je zelí téměř měkké, zaprášíme je hladkou moukou a dodusíme. Dochutíme. Kedlubnové zelí chutná k pečeným masům nebo bramborovým knedlíkům. Můžeme je použít místo klasického bílého zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)

Kedlubnové zelí dušené na špeku …

Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku

Kedlubnové zelí na cidru s bramborami…

Kedlubnové řízečky s dipem

Kedlubnové řízečky s dipem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anička Kmínková | 13. 4. 2017 15:38

    Jednoduché, rychlé a s máslovou jíškou dokonalé.Pozdravujte babičku. <:-)

  • Jana | 11. 12. 2016 21:08

    Miluju kedlubnové zelí, ale je těžké ho správně ochutit. Toho cukru tam patří víc než špetka. A tak solím a cukruju a pořád dokola, až je to dokonalé. Ale kdybych nevěděla, jak to má správně chutnat, tak nevím, jestli bych si s tím poradila. :-)

  • Dagi | 14. 8. 2016 09:03

    Poraďte prosím začátečnici , kolik cukru? Kolik octa?

  • Jana P | 12. 3. 2016 20:52

    V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .

  • Jana P | 12. 3. 2016 20:51

    V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .

  • Petra | 6. 11. 2015 17:05

    Kedlubnové zelí děláme doma léta, ale musí se umět udělat a ochutit!! Dělala ho moje babička, které je 95 let a ještě žije a dle jejího receptu dělám já, ale kedlubnové zelí se musí zahustit jedině řídkou jíškou z másla! Nastrouhanym bramborem se zahustí zelí kysané, ale kedlubnové jedině máslovou jíškou.

  • Pepina | 13. 8. 2015 09:35

    Tavený sýr do zelí??? Uff...

  • SIMONA | 24. 7. 2015 10:32

    MNĚ TO TEDA MOC NEJELO, TEDA VLASTNĚ VŮBEC, A ANI PŘÍTEL SE NETVÁŘIL NADŠENĚ. :-$

  • abygail | 25. 7. 2014 18:44

    Tak totální katastrofa!!! Ale je to mnou....teď sem dodělal....mezi těmi dvěma kedlubny byl jeden "dřevák" a teď sem za dřeváka já !!! Navíc jsem zřejmě utrpěl ztrátou chuti a nemůžu jej dochutit. Proto nehodnotím. :'(

  • Alžběta | 3. 6. 2011 14:40

    Panečku, dobré to bylo. já to uvařila i z listů a dá se. Ovšem je potřeba to déle povařit.

  • Milana Nováková | 9. 8. 2010 18:10

    Kedlubnové zelí dělám na cibulce se slaninou a zadělávám smetanou 12%, kterou ochutím ještě trochou zakysané smetany. je to výborné k opečeným špekáčkům. podávám s chlebem.

  • Frantiska :) | 8. 2. 2009 14:13

    Moc dobre, ja vetsinou nazahustuju (nebo vyjimecne nastrouhanou bramborou) a misto octu davam citronovou stavu ... je to skvele jidlo

  • Frantiska :) | 8. 2. 2009 14:11

    vetsinou nezahustuju nicim (nebo kdyz nejsem lina, tak nastrouhanou bramborou) a pouzivam misto octu citron Je to vyborne i samotne

  • andrea | 24. 7. 2007 14:27

    Jídlo super - navíc jsem přidala ang. slaninu a nakonec jsem tam dala dva tavené sýry. Mňam...

  • Radka | 29. 5. 2007 16:13

    Zkoušela jsem a musím říct,že tento recept je opravdu Výborny!!!

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2006 13:30

    Kaleráb sme používali namiesto kapusty niekedy doma aj do strapačiek alebo fliačkov.

  • Anonym | 20. 3. 2006 11:47

    je třeba dobře číst recept ta sůl je tam napsaná:-)

  • Jana H. | 26. 4. 2005 18:26

    Jistěže patří.Jana

  • kotatko | 26. 4. 2005 13:09

    chybi mi tam sul.... patri nebo nepatri?

  • Jana H. | 31. 10. 2004 14:33

    Zelí vařím tak, že do měkých kedluben udělám cibulovou jíšku. Jinak stejně. Jinak je výborné a my ho máme moc rádi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Srpen Oběd Večeře Smažení Dušení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Drcený kmín Hladká mouka Kedlubna Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Černý kuba

Černý kuba

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

25
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Kedlubnová polévka s bramborem
Kedlubnová polévka s bramborem
Kedlubnová polévka V.
Kedlubnová polévka V.
Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Kedlubnové zelí dušené na špeku …
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami…
Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubnový salát s fenyklem
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact