Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a opražíme. Zalijeme vodou a rozvaříme. Přidáme na silnější nudličky nastrouhané kedlubny a brambory nakrájené na kostky. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a uvaříme do měkka.
2
Ingredience na závařku rozšleháme na těstíčko, které lijeme přes vidličku do vroucí polévky a povaříme 2 minuty.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Karel
|21. 11. 2011 19:52
K cibuli jsem přidal nakrájenou klobásu(jednu nožku)a hrst nakrájeného loveckého salámu.Zaléval jsem vařící vodou,přidal jsem i špetku muškátového květu.Do hotové polévky jsem nakonec přidal lžíci másla.
Byla to paráda.
Přidala jsem bujón (hovězí a bylinkový) a malinko jsem ji zahustila jíškou. Polévka byla výborná.
Frantiska :)
|25. 2. 2010 13:25
výborná
Dagmar Lukšová
|10. 11. 2008 13:19
Děkuji za dobrý recept. Mám kedlubny ráda, dělám dušené a k tomu vařené koleno a dříve jsme k tomu dávali knedlík. To je dobrá kombinace. Teď bez knedlíku. To máme moc rádi. Nikdy mě nenapadlo udělat z kedlubny polívku. Dávám za jedna.