Kedlubny oloupeme a rozpůlíme. Jednu nastrouháme nahrubo a druhou nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou kedlubnu a chvíli restujeme. Poté zalijeme vývarem a na mírném ohni dusíme asi 10 minut. Když je zelenina měkká vše rozmixujeme, přidáme strouhanou kedlubnu a ještě jednou necháme projít varem. Kopr nadrobno posekáme a přidáme jej do polévky, osolíme a opepříme. Nakonec do polévky vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Danča
|30. 7. 2013 12:54
Polévka je moc dobrá. I malé děti si hned chtěli dát nášup. Trochu jsem ji ještě vylepšila nasucho opraženým toastovým chlebíkem... :-)
Bětka
|2. 11. 2012 17:56
Já jsem tam dala tu zakysanou smetanu a manžel apeloval, abych si tento recept opsala a vařila polévku častěji. Tak moc mu chutnala <3
Barča
|13. 7. 2012 20:17
Tak smetanu jsem neměla, dala jsem mléko o trochu víc než v receptu a je výborná. ňam
venyss venyss
|10. 8. 2009 12:29
Tak jsem ji vyzkoušela, jen jsem si to udělala trošku podle sebe. Cibulku jsem osmahla na másle,pak jsem přilila vodu,do ní nastrouhané kedlubny. Pak jsem přidala zeleninový bujon, kopr, smetanu rozšlehanou s hladkou moukou a nakonec přidala kopr. Je moc dobrá. 1.
Veronika Glozarova
|2. 12. 2008 18:35
Já jsem ji uvařila, před chvíli jsem snědla první talíř a jdu si nalít další .-) Je moc dobrá, smetana na šlehání mi vyhovovala, ale přiznám se, že zakysanka mě napadla taky, myslím, že by neuškodila. Jinak skvělou chuť v polévce samozřejmě dělá ten kopr. Hodnotím jedničkou.
Monika Tlustá
|2. 11. 2008 14:10
Polévku jsem zkusila, má netradiční chuť, ale je dobrá. Jen bych možná místo smetany ke šlehání, dala trochu zakysané smetany.