Kedlubny oloupeme, nakrájíme na nudličky a dáme vařit do vody. Přihodíme masox. Až jsou kedlubny měkké (poznáme ochutnáním), zahustíme záklechtkou (rozkvedlaná mouka a voda), ještě lehce povaříme s moukou, dochutíme harmonií a popř. i maggi. Nakonec vlijeme 1 celou šlehačku.
2
Podáváme s vařenými brambory.
3
Omáčka je vynikající a není třeba ani maso (jinak by se hodilo hovězí).
4
Poznámka: Kedlubny nesmí být dřevnaté (záměrně nepíšu kolik, záleží jaké množství vaříte - samozřejmě, že chuť omáčce dávají hlavně kedlubny, takže nešetříme)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
veronika
|29. 4. 2011 11:12
Také ji tak dělám,akorát ještě nakonec nechám zapustit vejce
Anonym
|13. 6. 2007 11:57
K tomu je dobrý i osmažený párek
Linda Bauman
|7. 5. 2007 18:37
Já zahušťuji maizenou. Je to zdravější a méně kalorické a přitom stejně dobré:-)
Lenka Kristová
|4. 5. 2007 23:15
Moc dobré jídlo, já místo mouky s vodou zahušťuju zásmažkou z uzeného špeku a mouky a přidávám do toho i na nudličky nakrájené zvlášť povařené listy z kedluben a dávám trochu cukru a octu jako do zelí.