Kedlubny nastrouhám na hrubém struhadle a dám do kastrolu vařit. Stačí jen lehce podlít vodou, protože kedlubny samy pustí šťávu, osolím a opepřím dle chuti.
2
Brambory oškrábu a dám běžně vařit ve vodě.
3
Gothaj (má výraznější chuť) nebo jiný podobný salám nakrájím na kostičky a osmahnu.
4
Když se brambory dovaří, sleju vodu, podle chuti je možné přidat kousek másla. Osamžený salám přidám ke kedlubnám (dle chuti je klidně možné je trošku zahustit, ale my to neděláme).
5
Je možné servírovat na talíři v úhledných hromádkách, ale u nás je nejoblíbenější způsob ten, že brambory na talíři zakryjeme vařenými kedlubnami. Brambory se pak můžou rozmačkat vidličkou, aby nasákly šťávu z kedluben. Sice to není tak úhledné, ale výborné. U nás bych to mohla vařit do prádelního hrnce našich babiček. :-))