• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kedgeree
Napište svůj komentář k receptu

Kedgeree

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedgeree
Kedgeree
Kedgeree
Kedgeree
Kedgeree
Kedgeree
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tento tradiční britský pokrm se původně servíroval ke snídani, ale dopřát si jej můžete kdykoli. Výtečně chutná teplý i studený, a tak je i vynikajícím jídlem do krabičky.

Srbské rizoto

Suroviny

3 porce
    • 300
      g filety uzené ryby (treska, hejk, makrela)
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 3
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 2
      lžička kari
    • 1
      ks citron
    • 100
      g mražený hrášek povolený
    • 200
      g rýže vařená
    • 4
      ks vejce vařená natvrdo
    • sůl
    • koriandr čerstvý k podávání

Postup přípravy receptu

1
Uzenou rybu dejte do pánve, zalijte asi 150 ml vody, přidejte bobkové listy, přiveďte k varu, přiklopte poklicí a vařte asi 5 minut. Rybu vyjměte na talíř a nechte vychladnout. Poté z ní stáhněte kůži a maso oberte z kostí. Půjde to poměrně snadno i ve větších kouscích.
2
Než vychladne ryba, pokrájejte cibulky na kolečka a česnek na plátky. Ve větší pánvi rozpalte asi lžíci oleje, orestujte cibulky a zhruba po dvou minutách přidejte česnek a kari. Restujte asi minutu a poté vlijte šťávu z poloviny citronu. Přidejte hrášek a rýži, promíchejte a pár minut restujte. Dochuťte solí.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Rýži nandejte na talíř, přidejte kousky ryby, pokrájená vařená vejce, lístky koriandru a kousky citronu na dochucení.

RADA: Vejce při vaření neprasknou

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Korejská rýže Bibimbap

Korejská rýže Bibimbap

Smažená rýže Nasi Goreng

Smažená rýže Nasi Goreng

Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Citron Filety Jarní cibulka Kari Koriandr Mražený hrášek Olivový olej Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Brokolice se žampiony

Brokolice se žampiony

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

41
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
17
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…
13
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
12
Buchty (bulky) nejen se zelím -
Buchty (bulky) nejen se…
12
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Další doporučené recepty:

Kdoulový sýr ze slupek
Kdoulový sýr ze slupek
Kebab v baklažánech
Kebab v baklažánech
Kečupové řízečky à la Daniel
Kečupové řízečky à la Daniel
Kedlubna s mletým masem - dušená
Kedlubna s mletým masem - dušená
Kedlubnová krupicová polévka
Kedlubnová krupicová polévka
Kedlubnová omáčka s koprem
Kedlubnová omáčka s koprem
  • Recepty.cz
  • Kedgeree
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact