Tento tradiční britský pokrm se původně servíroval ke snídani, ale dopřát si jej můžete kdykoli. Výtečně chutná teplý i studený, a tak je i vynikajícím jídlem do krabičky.
Uzenou rybu dejte do pánve, zalijte asi 150 ml vody, přidejte bobkové listy, přiveďte k varu, přiklopte poklicí a vařte asi 5 minut. Rybu vyjměte na talíř a nechte vychladnout. Poté z ní stáhněte kůži a maso oberte z kostí. Půjde to poměrně snadno i ve větších kouscích.
2
Než vychladne ryba, pokrájejte cibulky na kolečka a česnek na plátky. Ve větší pánvi rozpalte asi lžíci oleje, orestujte cibulky a zhruba po dvou minutách přidejte česnek a kari. Restujte asi minutu a poté vlijte šťávu z poloviny citronu. Přidejte hrášek a rýži, promíchejte a pár minut restujte.
Dochuťte solí.