• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kebab v baklažánech
Napište svůj komentář k receptu

Kebab v baklažánech

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kebab v baklažánech
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek velké - asi 1,3 kg
    • 0,50
      kg mleté maso kvalitní - skopové nebo směs vepřového a hovězího a telecího
    • 1
      ks rajčata
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks nové koření
    • 1
      špetka mletá paprika nebo mletý zázvor
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      hrst pažitka nasekaná čerstvá
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • 1
      lžíce kečup - jemný na dochucení
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

1
Lilky oloupeme, nakrájíme nastojato na 10-12 plátků velikosti plátků masa na ptáčky. Plátky z prvních řezů nakrájíme na kostičky a použijeme ji na zahuštění omáčky. Baklažány prosolíme a necháme vyluhovat vodu. Maso v míse okořeníme solí a novým kořením a spojíme s oloupaným a na kostičky nakrájeným rajským jablkem. Zformujeme z něj 10-12 šištiček, které upečeme v troubě nebo na grilu. Baklažánové plátky omyjeme, potřeme olivovým olejem a dáme zapéct nebo grilovat, jen do změknutí tak, aby se do nich daly šišky masa zabalit. Maso balíme do baklažánů (asi jako ptáčky, ale bez nití). Klademe do pekáče v řadách vedle sebe.
2
Zalijeme omáčkou, kterou jsme připravili takto: na olivovém oleji osmažíme cibuli, přidáme rajská jablka, česnek, sůl, pepř, tymián, mletou papriku nebo zázvor, 1 kostku hovězího bujónu, kostičky zbylých baklažánů, po zhoustnutí ochutnáme, dochutíme a přidáme nasekanou petrželku. Nalijeme na závitky, přikryjeme (alobalem) a dáme na chvíli zapéct do trouby.
3
Podáváme s rýží. Možno posypat osmaženými piniovými oříšky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaný kuřecí kebab

Grilovaný kuřecí kebab

Arabský kebab

Arabský kebab

Vepřový kebab s vínem

Vepřový kebab s vínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 13. 5. 2006 08:15

    Recept na nakladane baklazany sem vlozim asi za 8 dni.Udelam to a ochutnnam predem.Musi se nechat tyden ulezat.Uz jsem to dlouho nedelala,protoze tady se to da koupit hotove(ale mene chutne).

  • Pepa | 11. 5. 2006 22:01

    SVETOVÉ!!!

  • Airan | 11. 5. 2006 11:23

    Pani Heleno, delam opecene lilky rozmixovane s mletimi orechy a cesnek, ale nakladane ne. Mohla byste pridat recept, dekuji.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 5. 2006 11:17

    Heleno, neptejte se, mrkněte, jestli tu recept už je a v opačném případě ihned napište do nových:-))))

  • Marsí | 11. 5. 2006 10:25

    Určitě dobrůtka...ukládám.

  • Helena | 11. 5. 2006 08:43

    Ja mam take hodne receptu na lilky..Toto nam bylo predlozeno nedavno na navsteve.Ja jsem to udelala pred nkolika dny,jeste mam pulku v mrazaku a kazdy den se me ptaji,kdy to rozmrazim.Kdyz se to udela s celozrnnou ryzi tak je recept zdrave vyzivy a pritom velmi chutny.Znate lilky plnene orechy,nakladane s cesnekem v olivovem oleji?

  • Airan | 10. 5. 2006 18:47

    Tak tohle je recept podle meho gusta - uz mam uctihodnou sbirku recepty s balklazany:-) Pani Heleno, dekuji za novy prispevek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Kebab
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citron Hovězí vývar Kečup - jemný Lilek Mletá paprika Mleté maso Nové koření Pažitka Pepř mletý Rajčata Sekaná rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Vláčný velikonoční beránek

Vláčný velikonoční beránek

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

33
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
25
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
23
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
23
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
23
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Kdoulová polévka s kokosem
Kdoulová polévka s kokosem
Kdoulový džem
Kdoulový džem
Kdoulový sýr ze slupek
Kdoulový sýr ze slupek
Kečupové řízečky à la Daniel
Kečupové řízečky à la Daniel
Kedgeree
Kedgeree
Kedlubna s mletým masem - dušená
Kedlubna s mletým masem - dušená
  • Recepty.cz
  • Kebab v baklažánech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact