kg
mleté maso
kvalitní - skopové nebo směs vepřového a hovězího a telecího
1
ks
rajčata
1
plechovka
sekaná rajčata
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
1
ks
nové koření
1
špetka
mletá paprika
nebo mletý zázvor
1
ks
cibule
4
stroužek
česnek
2
hrst
pažitka
nasekaná čerstvá
1
kostka
hovězí vývar
1
lžíce
kečup - jemný
na dochucení
1
ks
citron
Postup přípravy receptu
1
Lilky oloupeme, nakrájíme nastojato na 10-12 plátků velikosti plátků masa na ptáčky. Plátky z prvních řezů nakrájíme na kostičky a použijeme ji na zahuštění omáčky. Baklažány prosolíme a necháme vyluhovat vodu. Maso v míse okořeníme solí a novým kořením a spojíme s oloupaným a na kostičky nakrájeným rajským jablkem. Zformujeme z něj 10-12 šištiček, které upečeme v troubě nebo na grilu. Baklažánové plátky omyjeme, potřeme olivovým olejem a dáme zapéct nebo grilovat, jen do změknutí tak, aby se do nich daly šišky masa zabalit. Maso balíme do baklažánů (asi jako ptáčky, ale bez nití). Klademe do pekáče v řadách vedle sebe.
2
Zalijeme omáčkou, kterou jsme připravili takto: na olivovém oleji osmažíme cibuli, přidáme rajská jablka, česnek, sůl, pepř, tymián, mletou papriku nebo zázvor, 1 kostku hovězího bujónu, kostičky zbylých baklažánů, po zhoustnutí ochutnáme, dochutíme a přidáme nasekanou petrželku. Nalijeme na závitky, přikryjeme (alobalem) a dáme na chvíli zapéct do trouby.
3
Podáváme s rýží. Možno posypat osmaženými piniovými oříšky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena
|13. 5. 2006 08:15
Recept na nakladane baklazany sem vlozim asi za 8 dni.Udelam to a ochutnnam predem.Musi se nechat tyden ulezat.Uz jsem to dlouho nedelala,protoze tady se to da koupit hotove(ale mene chutne).
Pepa
|11. 5. 2006 22:01
SVETOVÉ!!!
Airan
|11. 5. 2006 11:23
Pani Heleno, delam opecene lilky rozmixovane s mletimi orechy a cesnek, ale nakladane ne. Mohla byste pridat recept, dekuji.
Jaroslava Oumarová
|11. 5. 2006 11:17
Heleno, neptejte se, mrkněte, jestli tu recept už je a v opačném případě ihned napište do nových:-))))
Marsí
|11. 5. 2006 10:25
Určitě dobrůtka...ukládám.
Helena
|11. 5. 2006 08:43
Ja mam take hodne receptu na lilky..Toto nam bylo predlozeno nedavno na navsteve.Ja jsem to udelala pred nkolika dny,jeste mam pulku v mrazaku a kazdy den se me ptaji,kdy to rozmrazim.Kdyz se to udela s celozrnnou ryzi tak je recept zdrave vyzivy a pritom velmi chutny.Znate lilky plnene orechy,nakladane s cesnekem v olivovem oleji?
Airan
|10. 5. 2006 18:47
Tak tohle je recept podle meho gusta - uz mam uctihodnou sbirku recepty s balklazany:-) Pani Heleno, dekuji za novy prispevek.