• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kdoulový džem
Napište svůj komentář k receptu

Kdoulový džem

autor: KaRa
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kdoulový džem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg cukr
    • 1
      ks citron
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Kdoule oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Povařte cukr asi v 300 ml vody, zvlášť povařte kdoule s vymačkaným citrónem. Poté vyjměte kdoule a přidejte je společně s nastrouhanou kůrou z citronu k vodě s cukrem. Hotovou směs můžete ještě rozmixovat, aby byla jemnější.
2
Naplňte sklenice džemem a pevně je uzavřete.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kdoulový sýr ze slupek

Kdoulový sýr ze slupek

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava | 13. 7. 2016 14:10

    Když je autor KaRa, mluví to za vše. Pak to je její recept! Opsaný recept!

  • Franta | 7. 11. 2015 10:41

    No a co? Vždyť nikdo není vševědoucí ne každý má k dispozici idnes, tak se takto recepty aspoň rozšíří mezi veřejnost. Nikdo nikde nepíše, že je to jeho vlastní recept, paní Vlasto...

  • Vlasta | 17. 5. 2015 16:29

    Kompletně zkopírovaný recept i s fotkou z hobby.idnes.cz.Vlastně kompletně ne,protože se džem dělá z 1 kg kdoulí.

  • juniperbushman | 20. 11. 2013 10:50

    Já kdoule neloupu, jenom otřu vatu na povrchu plodů. Plody rozkrájím podélně na osminky a vykrájím jádřince. Zaliji vodou "až nahoru". Vařím, dokud plody nezačnou měknout, pak rozšťouchám a rozmixiji. Propasíruji přes sítko. Cukr zavařuji přímo v pasírovanině 0,9/1. Po přidání cukru směs zřídne! Po čtvrthodině varu s cukrem přidám kyselinu citronovou a po obnovení varu stáhnu z plotny. K pěstování: Na vlastních kořenech (z řízků) bohatě kvete, ale rodí až po několika letech. Naroubovaná na jeřábu obecném bujně roste a bohatě kvete, ale rodí až po letech. Naroubovaná na hlohu roste pomaleji, ale jakmile začne kvést, rodí. Stromek na hlohu se velice hodí i do čistě okrasné zahrady!

  • asellota | 14. 2. 2013 19:55

    Máme jen jeden stromek - keř asi 20 let starý. I tak krásně kvete a bohatě plodí. Až tak, že po nějakém čase jste rádi, když můžete rozdat plody, aby nesly zdraví i ostatním, protože jejich zpracování je pracné, ale stojí za to. Rosoly, kompoty i kdoulový sýr jsou skvělé, mají zvláštní načervenalou barvu, i když ovoce je žluté. A opravdu pomáhají, při střevních bolestech i při revmatismu.

  • vena | 16. 10. 2012 14:05

    z kdouloně si namnožte řízkování alespoň 3 proutky a zasadte tak všechny asi 20cm od sebe. vyžadují opylení druhým stromkem. Nádherně kvetou a dávají bohatou úrodu.

  • Majka | 25. 9. 2012 11:11

    Dobrý den, neurodilo se Vám přebytek kdoulí i letos? My teprve budeme sázet stromek, ale v našich podmínkách na nich kdoule stejně asi nikdy nebudou :'(

  • Zuzana | 23. 11. 2011 16:55

    Pokud jste z Prahy, pak vám kdoule můžu nabídnout :-)

  • suzymon | 23. 3. 2011 11:45

    O:-) To bude určitě lahůdka! Ale kde ty kdoule sebrat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Zavařování & nakládání Džemy a marmelády
Chuťovky Ostatní Pomazánky Zavařování a nakládání Říjen Vaření Zavařování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Roláda s vajíčkovým salátem

Roláda s vajíčkovým salátem

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

89
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
68
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
46
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Hvězdy na Forbes Misfits Night: Extravagance a plné dekolty

Hvězdy na Forbes Misfits Night: Extravagance a plné dekolty

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový zákusek - řezy
Kávový zákusek - řezy
Kdoulová polévka s kokosem
Kdoulová polévka s kokosem
Kdoulový sýr ze slupek
Kdoulový sýr ze slupek
Kebab v baklažánech
Kebab v baklažánech
Kečupové řízečky à la Daniel
Kečupové řízečky à la Daniel
  • Recepty.cz
  • Kdoulový džem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact